El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Torres de llibres a Manhattan

Alliberar llibres ja no és notícia: fa temps que molts lectors se sumen al Bookcrossing, un fenomen nascut el 2001 (!). Tanmateix, un artista americà, Malik, ha revolucionat durant uns dies el cor de Nova York alliberant llibres que ja no necessita d'una manera peculiar: ha creat torres llibresques i les ha col·locades en punts estratègics de Manhattan. A cada llibre ha deixat una nota animant els vianants a agafar-ne un, llegir-lo i enviar-li un correu quan l'hagi llegit. Es tracta del Reading project

Malik ha rebut ja correus des de trenta països d’arreu del món on circulen els seus llibres. Algun lector europeu s’animarà a fer ídem? 

Pel que fa el concepte "torre" a casa nostra no ens quedem enrere perquè justament s'acaba d'endegar una iniciativa que ens agrada molt i que us expliquem tot seguit.

Es coneix com "La torre de llibres 2016" i consisteix en un joc lector per incentivar la lectura. En 10 setmanes els nens i nenes de Barcelona (i els del Quèllegeixes, siguin d'on siguin!) hauran de llegir tants llibres com l'alçada de la Sagarada Família. Això suposarà llegir entre tots vuitanta cinc mil llibres!

Aquesta activitat ha començat el cinc d'abril i s'acabarà el quinze de juny. Si no sou una escola i us hi voleu inscriure, escriviu-nos a parlem@quellegeixes.cat i ens posarem en contacte amb Xim i Xesca 

La Iniciativa Bücher Türme (Torre de Llibres) es va posar en marxa per primera vegada a Hamburg l'any 2011, promoguda per l’escriptora alemanya de literatura infantil i juvenil Ursel Scheffler. Aquesta iniciativa ja porta, a data d’avui, més d’1 milió de llibres llegits, i ha assolit l’alçada de diferents torres i edificis emblemàtics de diverses poblacions d’Alemanya. Amb el consentiment i suport de la Sra. Ursel Scheffler, aquest és el primer any que s’organitza aquesta iniciativa a Catalunya. L’autora fa el seguiment de la Torre de Llibres de la Sagrada Família a través de la seva pàgina www.büchertürme.de

Normes.

Posar llibres a la pila.

Què és Xim i Xesca.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Torres de llibres a Manhattan"

A veure!!

Ester F. Matalí