El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Dia de la Mare: el primer diumenge de maig i els altres 364 dies de l'any!

El diumenge, com ja sabeu, se celebra el Dia de la Mare. Nosaltres pensem que el dia de la mare és cada dia i qualsevol moment és bo per dir a la mare que l'estimem. Però tampoc està malament tenir un dia assenyalat al calendari per recordar a totes elles que són les persones més especials del planeta.
 
Us hem preparat algunes recomanacions per si voleu compartir amb la mare un llibre que parli d'ella i de totes les meravelloses mares del món.
 
Esperem que us agradin!
 
 
 
 
Títol: Sempre t'estimaré
Autor: Robert Munsch
Il·lustracions: Noemí Villamuza
Editorial: Andana Editorial
Edat recomanada: A partir de 5 anys
 
 
 
 
Robert Munsch va escriure una preciosa una història d'amor entre una mare i el seu fill. No només en el moment del naixement, també al llarg de la seva vida. Tots dos van superant les diferents etapes de la vida del fill -l'adolescència, la joventut i la maduresa- i tota aquella estima incondicional que la mare li ha donat al seu fill, tornarà a ella quan sigui gran.
 
És un llibre que ha estat reconegut arreu del món, que porta venudes més de 15 milions de còpies i segurament us robarà més d'una llàgrima després de la seva lectura. Dins les seves pàgines trobareu el secret del cicle de la vida, deliciosament il·lustrat per Noemí Villamuza.

 

 
 
 
Títol: Max i els superherois
Autor: Rocio Bonilla 
Il·lustracions: Rocio Bonilla i Oriol Malet
Editorial: Animallibres
Edat recomanada: A partir de 3 anys
 
 
 
 
Al Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat es tracta de la Megapower, una superheroïna molt especial! Ella és valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal, pot resoldre els problemes de matemàtiques més complicats… Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què. Un àlbum magníficament il·lustrat per Rocio Bonilla i Oriol Malet que encantarà a tots els nens i especialment a les mares!
 
 
 
 
Títol: T'estimo, mare!
Autor: Joanna Walsh
Il·lustracions: Judi Abbot
Editorial: Blume
Edat recomanada: A partir de 9 mesos
 
 
 
Dos petits cadells de tigre gaudeixen d'un dia ple de diversió amb la seva amorosa mare. Pensen que el somriure de la seva és el més gran i brillant de tots, que les seves abraçades són les millors i que és única. Un llibre encantador que mostra que, en qualsevol situació o circumstància, no hi ha ningú com una mare. 
 
 
 
 
 
Títol: Un món de Mares
Autor: Marta Gómez
Il·lustracions: Carla Nazareth
Editorial: Comanegra
Edat recomanada: A partir de 3 anys
 
 
 
Heu sentit parlar alguna vegada de la Mare Xemeneia, la Mare Muntanya Russa, la Mare Mozart o la Mare Dragona? Totes elles i moltes més les podreu trobar a Un món de Mares, un preciós àlbum il·lustrat que ens proposa un viatge a través de la figura materna. Seguint el text ple de poesia, coneixereu les 25 mares que habiten les pàgines d'aquest llibre, totes ells amb diferents particularitats que fan que siguin úniques i entranyables. És un llibre ideal per regalar a totes les dones que són mares i també per a aquelles que un dia ho seran.
 
 
 
 
Títol: Què és la mare?
Autor: Fran Pintadera
Il·lustracions: Txell Darné
Editorial: La Fragatina
Edat recomanada: A partir de 9 mesos
 
 
 
Les mares ho són tot per a nosaltres. Elles ens donen la vida i l'aliment que necessitem en els primers mesos. Però ens donen molt més. Un preciós poema rimat per Fran Pintadera i il·lustrat per Txell Darné que els nadons apreciaran tant com les seves mares.
 
 
 
 
 
[Il·lustració de la portada: Noemí Villamuza]
 
 
 
 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Dia de la Mare: el primer diumenge de maig i els altres 364 dies de l'any!"

heartFELIÇ DIA DE LA MARE, QUELLEGISTES!heart

Gràcies per les recomanacions, LaRosa! Semblen uns contes molt i molt dolços! Un dels meus preferits per aquest dia tan especial és "Endevina com t'estimo" de Sam McBratney... Se'm fon el cor cada vegada que el llegeixo! heart

Mx

També és un dels nostres, Mixa_Boli! És un llibre molt especial, que tant serviria per pensar en una mare llebre o en un pare llebre. No creus? wink

L´hivernar de l´òs

Em vaig enamorar

del cordó umbilical.

 

Em donava els requeriments,

me´ls oferia a la boca.

 

Ara visc en l´enyor perpetu

de totes les vides

a què m´hauria pogut amarrar

amb aquell conducte

de carn i visions.

 

La meva mare

encara no sap

de les pintures rupestres

que li vaig dibuixar

a la paret uterina.

 

Anna Gual. Poema extret del poemari El tubercle

Preciós el poema que has seleccionat, HEURA! Jo em quedo amb aquest fragment:

 

La meva mare
 
encara no sap
 
de les pintures rupestres
 
que li vaig dibuixar
 
a la paret uterina.