El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Dia Internacional de la Família

Cada 15 de maig des que va ser instituïda per l'Assemblea de les Nacions Unides l'any 1993, se celebra el Dia Internacional de la Família.
 
Nosaltres ens volem unir a la celebració de la millor manera que sabem, i és a través dels llibres.
 
Aquí us deixem la nostra petita selecció de llibres que expliquen diferents històries familiars.
 
Esperem que us agradin!
 
 
 
Autors: Justine Richardson i Peter Parnell
Il·lustracions: Henry Cole
Traducció: Bel Olid
Editorial: Kalandraka
Edat: A partir de 4 anys
 
 
 
Aquesta és la història real d'una singular parella de pingüins que varen tenir l'oportunitat de tenir una cria, després que el cuidador del zoo de Central Park de Nova York observés com incubaven una pedra. Rom Gramzay va dipositar un ou d'una altra parella de pingüins al seu niu i unes setmanes més tard va néixer la Tango, la primera pingüina amb dos pares. 
 
 
 
 
Autor: Pascale Francotte
Il·lustracions: Pascale Francotte
Editorial: La Galera
Edat: A partir de 6 anys
 
 
 
 
Després de viure la separació dels pares, el protagonista d'aquesta història veu com la seva família creix amb l'arribada de la nova parella del pare, que ja té una filla, i l'aparició del nou company de la seva mare, amb qui ella tindrà un altre fill. Un llibre escrit i il·lustrat amb tendresa i que dóna una visió positiva d'aquestes situacions, que sovint no són senzilles.
 
 
 
 
Autora: Marta Gómez
Il·lustracions: Carla Nazareth 
Traducció: Gemma Gallardo
Editorial: Comanegra
Edat: A partir de 9 anys
 
 
 
De les mateixes creadores d'Un món de mares fantàstiques i Un món d'avis, ens arriba aquest darrer volum dedicat a les famílies. I és que de famílies n'hi ha tantes com éssers humans, però totes tenen la mateixa cosa en comú: estimar-se molt i estar-ne segures i felices. Seguint la mateixa estructura que en els seus llibres anteriors, trobarem a vint-i-cinc famílies amb característiques diferents. Coneixerem a la Família Orquestra, que escolta música a totes hores; a la Família Amazones, que busca mil i una aventures; a la Família Nòmada que és tota una especialista a viatjar pel món i a moltes altres més ens ensenyaran que viure en família fa que la vida sigui menys complicada i més completa.
 
 
 
 
Autora: Berta Rubio
Il·lustracions: Edurne Lacunza
Editorial: Omnia Books
Edat: A partir de 4 anys
 
 
 
 
Per a tots aquells que encara no sabeu què és un papu, us direm que simplement és un ésser magnífic i meravellós segons les paraules de l'autora del llibre. La Berta ens explica que aquesta història parteix de l'experència de la seva petita família, però pretén il·lustrar la realitat de moltes famílies enllaçades i ajudar-les, en la mesura del possible, a explicar la seva situació als més petits de casa. Una situació que sovint és complicada i necessita el seu temps per ser acceptada.
 
Aquest llibre també vol ser un petit homenatge a tots els bons padrastres que fan infinits equilibris al dia per fer de pares sense ser-ho del tot i que han après a estimar els seus fillastres d’una manera que, als que només són mares i pares, els sorprèn i meravella.
 
 
 
[Il·lustració de la portada: Leandro Lamas]
 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Dia Internacional de la Família" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!