El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Erin Stead

A vegades trobar la il·lustració de la setmana no és cosa fàcil. Les novetats editorials són de gran ajuda, navegar una estona per internet també està bé però la millor opció, sens dubte, és resseguir amb els ulls i els dits de la mà els llibres que esperen ser llegits en una prestatgeria.
 
I és així com he trobat aquesta setmana, entre les prestatgeries de la biblioteca que més m'agrada freqüentar, la il·lustració que ens acompanyarà durant uns dies. La seva bibliotecària és un encant i una gran amiga, disposada sempre a ajudar a tots els usuaris de la seva petita biblioteca.
 
Després de fullejar totes i cada una de les seves pàgines, inevitablement, la història i els seus personatges em varen captivar. Aquest petit tresor en forma d'àlbum il·lustrat és un cant a l'amistat i a l'amor envers els altres. Els seus protagonistes han estat creats a partir de tècniques d'impressió en fusta, definits a llapis i acolorits amb unes tonalitats molt suaus que fan que la lectura estigui impregnada de molta tendresa. 
 

La il·lustració pertany al llibre Un día diferente para el señor Amos i ha estat preciosament il·lustrat per Erin E. Stead. L'autor del text és el seu marit Philip C. Stead que també és un reconegut il·lustrador estatunidenc. El llibre, editat per l'editorial Oceano, va ser guardonat el 2010 amb la prestigiosa Caldecott Medal per les seves il·lustracions. El New York Times també el va qualificar com el millor llibre il·lustrat de l'any i la revista nord-americana Publishers Weekly el va incloure en la seva llista dels millors llibres infantils d'aquest mateix any. A casa nostra únicament el podrem trobar en castellà i, si cerquem per internet, també el podrem llegir en anglès. 

 

El senyor Amos McGee, a més de ser una gran persona, és un amable empleat del zoològic que sempre troba temps per visitar els seus bons amics. L'elefant mai es queda sense la seva partida d'escacs, deixa que la tortuga guanyi la cursa diària que sempre fan i acompanya silenciosament al pingüí més tímid del zoo. Dins la butxaca del seu uniforme no falta mai un mocador per a l'al·lèrgic rinoceront i, quan la nit arriba, llegeix pausadament un conte al mussol que té por de la foscor. Però un matí, un terrible refredat no el deixa llevar-se del llit, la qual impedeix que pugui anar a la seva feina. Els seus amics l'esperen pacientment durant tota la jornada fins que, finalment, decideixen agafar l'autobús número 5 per donar una sorpresa al senyor Amos i demostrar-li com n'és d'important per a ells.

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Erin Stead" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!