El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Tsundoku

És prou conegut que els japonesos tenen paraules per definir situacions determinades. Komorebi, per exemple, fa referència a la llum del sol que es filtra entre el fullatge d’un bosc. O sakurafubuki, que expressa la caiguda de les flors dels cirerers en forma de pluja silenciosa. Pel que fa els lectors, en tenen una que segur que és us farà sentir identificats. Es tracta de tsundoku que significa comprar més llibres dels que podem llegir i implica l’acumulació de llibres per terra o en les lleixes. Us sona?

Però no és d’estranyar que els japonesos siguin justament els inventors d’aquesta expressió atès que sembla que tenen un índex lector molt elevat. Per això gaudeixen d’altres perles relacionades amb la lectura com tsudoku (llegir de cap a peus) o jukudoku (lectura profunda).

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Tsundoku" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!