El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica: Margarida Ballester

Margarida Ballester serà presentada per Fina Salord en una nova sessió de Dilluns de poesia. Ballester pertany segurament, en paraules d’Àngel Mifsud, al reduït grup de poetes que aconsegueixen quedar com a referents estables per a tota una cultura. Autora d’una tríada poètica –formada per L’infant i la mort (1989), Els ulls (1995) i Entre dues espases (2004)–, la seva presència es desborda en antologies en català, anglès, francès, castellà, italià i rus, tot desafiant consideracions a l’entorn tant de la seva incorporació tardana a la literatura catalana com d’una producció més aviat limitada. La clau que podria explicar-nos aquest reconeixement col·lectiu a partir d’una obra personal tan concentrada, cal cercar-la, en la poètica que la sustenta i en la bellesa –exigent, sàvia i interpel·ladora– dels seus poemes.

Margarida Ballester serà presentada per Fina Salord (Ciutadella 1955), filòloga i historiadora de la cultura, és actualment la coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis. Reconeguda amb diferents nomenaments acadèmics i guardons culturals, ha centrat la investigació i la divulgació en la història cultural menorquina amb nombrosos estudis, articles i edicions sobre els moviments i les grans figures de la Il·lustració, de la Renaixença i del Nou-cents. Crítica literària, ha contribuït també a fer una lectura de l’obra d’Albert Camus des de la perspectiva de la seva ascendència menorquina.

El cicle "Dilluns de poesia" a l’Arts Santa Mònica obre un espai públic per donar a conèixer, amb regularitat al llarg de l’any, les veus més destacables de la poesia catalana i internacional a Barcelona.

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica: Margarida Ballester" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!