El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Premis Atrapallibres 2017

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Clijcat) ja ha donat a conèixer els guardonats del 12è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres. Com ja sabreu, la finalitat d'aquest concurs és estimular la lectura d'imaginació en els infants i el jurat el formen nens d'entre 9 i 12 anys de diferents escoles de Primària i biblioteques de Balears, Catalunya i País Valencià, que decideixen qui són els guanyadors d'entre les tres categories que es presenten.

Els guardonats d'aquesta nova edició dels Premis de Literatura Infantil Atrapallibres 2017 han estat Andreu Martín, Jordi Sierra i Fabra i Francesc Puigpelat. Les obres guanyadores són: 

                    

 

Categoria 9 anys
 
​Andreu Martín. Brisca. Il·lustracions Ramón Rosanas (Cruïlla)
 
La Paula va a passar el dia a la granja dels oncles. Mentre passeja pel bosc amb els pares esclata una tempesta, i la Brisca, la seva gosseta, es perd. Passen les hores i els dies, i la Brisca no torna a la granja, cosa que desespera la Paula. Alhora, per aquella zona es comença a parlar d'una colla de gossos salvatges que ataquen els animals de les masies i també les persones. Pot ser que la Brisca s'hagi ajuntat amb aquesta gossada? Això voldria dir que està viva... Però, si corre amb aquests gossos salvatges, és que ella també és capaç de fer mal a les persones?
 
 
Finalistes Categoria 9 anys:
 
Jacques Goldstyn. El meu gran arbre (Tramuntana)
Anna Tortajada. Res no és com diuen els contes (Animallibres)
 
 
 
Categoria 10 anys
 
Jordi Sierra i Fabra. L'aprenent de bruixot i els invisibles. Traducció Elisenda Vergés-Bo (Edebé)
 
En Mortimer és un nen orfe de dotze anys que treballa per al professor Haggath, un bruixot que amaga la seva professió per no ser descobert. En Haggath prepara una poció molt difícil i, un cop acabada, encarrega a en Mortimer que la porti al cementiri. L'avisa que l'ampolla ha d'arribar intacta, i que no es pot vessar ni una gota. Si una sola gota cau en un altre lloc, podria desencadenar un fet preocupant.
 
 
Finalistes Categoria 10 anys:
 
Rosa Moya. L'últim gat birmà (Bambú)
Agneès de Lestrade. Un indi al jardí (Takatuka)
 
 
 
Categoria 11-12 anys
 
Francesc Puigpelat. El nen que va xatejar amb Jack Sparrow. Il·lustracions Oriol Malet (Bromera)
 
Si algun dia xategeu amb Jack Sparrow, vigileu de dir-li sempre capità! Aquesta és una de les primeres coses que aprèn Martí Blesa quan guanya un concurs per mantenir un xat amb l'actor Johnny Depp, protagonista de les seves pel·lícules preferides, les de Pirates del Carib. Sí, sembla impossible que un nen de dotze anys pugui conversar amb Jack Sparrow, però en Martí ho va aconseguir i després d'això tot va canviar...
 
 
Finalistes Categoria 11-12:
 
Muriel Villanueva. Duna (Babulinka Books)
David Almond. El noi que nedava amb les piranyes (Bambú)
 
 

 

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Premis Atrapallibres 2017"

LaRosa espero que segueixis llegint llibres impressionants, i fent comentaris dels teus !!!!

NO HO DEIXIS DE FER MAI!!!!!!