El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Premi Protagonista Jove 2017

El 21è Premi de Literatura Protagonista Jove convocat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) té dos nous guanyadors! L'objectiu d'aquest premi és aconseguir que el major nombre possible de joves llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre o biblioteca, i els presentin i defensin davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideren millor. Es pretén que la veu dels joves es faci sentir, donant-los l’oportunitat de funcionar com a Jurat amb repercussió més enllà del centre escolar, de la biblioteca o del club de lectura.

Les obres guanyadores d'aquesta edició han estat:

 

 

Categoria 13-14 anys

Patrick Ness amb Un monstre em ve a veure (Sembra Llibres)

Set minuts després de la mitjanit, en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que esperava, el del malson que té quasi totes les nits d’ençà que la seva mare va començar l’inacabable i pesat tractament. No, aquest monstre és diferent, antic i salvatge. I busca el més perillós de tot: la veritat.

 

Finalistes Categoria 13-14 anys
 
Frances Puigpelat amb L'artilleria de Mr. Smith (Bambú)
Aharon Appelfeld amb Adam i Thomas (Cruïlla)
Rick Riordan amb Magnus Chase i els Déus d'Asgard 1: L'espasa de l'estiu (La Galera)
 
 
Categoria 15-16 anys
 
Gerbrand Bakker amb Les pereres fan la flor blanca (Raig Verd)
 
Del guanyador del Premi Llibreter 2012, Premi IMPAC 2010 i l’Independent Foreign Fiction Prize 2013 ens arriba aquesta impactant novel·la. 
Els bessons Klaas i Kees i el seu germà petit Gerson juguen sovint a «Negre», un joc en què la regla principal consisteix a no obrir els ulls. Un dia, en Gerson perd la visió en un accident de cotxe, i es veurà obligat a jugar a «Negre» la resta de la seva vida.
Serà capaç d’adaptar-se a la seva nova vida amb l’ajuda del seu gos? La vida també ha canviat considerablement per al seu pare i els seus germans. Però el que no canvia mai és la calidesa de la família. Gerbrand Bakker ens explica aquesta commovedora història a través de tres perspectives diferents, la dels bessons, la d’en Gerson i la del gos.
 
 
Finalistes Categoria 15-16 anys
 
Elizabeth Stewart amb Connexions (Cruïlla) 
Gemma Liena amb La venjança dels Panteres Negres (Bromera) 
Santi Baró amb L'efecte Calders (La Galera)
 
 
Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Premi Protagonista Jove 2017" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!