El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

IV Trobada de Joves Lectors: cròniques

Dissabte 30 de juny vam celebrar la IV Trobada de Joves Lectors. La Institució de les Lletres Catalanes ja n'ha publicat una crònica de la qual us deixem l'inici:

"Amb la sala d’actes plena de joves lectors, escriptors, professors, bibliotecaris i llibreters, Laura Borràs, consellera de Cultura va inaugurar dissabte al matí a l’Arts Santa Mònica la IV Trobada de joves lectors, recent arribada de Washington on havia viatjat per assistir a l’Smithsonian Festival acompanyant el president de la Generalitat, Quim Torra.

La consellera va recordar que la primera trobada de joves lectors es va celebrar sent ella directora de la Institució de les Lletres Catalanes i va destacar la importància que els joves puguin posar en comú les seves experiències lectores mentre actuen de prescriptors per als altres joves a través de les xarxes. Laura Borràs va parlar del Pla Nacional de Lectura i va recordar que és un acord de Govern que es tirarà endavant de manera transversal, va assegurar que la campanya “Fas sis anys, tria un llibre continuarà i va explicar que es posarà en marxa la campanya “Fas 16 anys, explica un llibre” que promourà la prescripció lectora entre els joves. La consellera de Cultura va acabar la seva intervenció citant Manuel de Pedrolo que deia que mai no es llegeix prou encara que es llegeixi massa i va presentar Anna Maria Villalonga, escriptora, professora de la Universitat de Barcelona i comissària de l’Any Pedrolo que va fer la conferència “Manuel de Pedrolo, l’escriptor que no té final”. Villalonga va fer un recorregut per l’obra de l’escriptor i va parlar del Pedrolo més enllà del Mecanoscrit del segon origen, un llibre que tots els joves coneixen molt bé. La comissària de l’Any Pedrolo va fer un seguit de recomanacions “pedrolianes”...!

Per llegir-la sencera feu clic en aquest enllaç.

Vídeo resum:

Aquí a sota podreu veure el recull de piulades que vam generar a Twitter, on vam ser tendència a Barcelona durant unes hores. També us agradarà entrar al nostre Flickr per veure totes les imatges que estem pujant-t'hi, incloses les del "Fotomaton" que va cloure la Trobada! 

Finalment, aquí teniu l'adreça del nostre canal de Youtube on podreu veure l'streaming de l'acte i algunes entrevistes que van fer els encarregats de la retransmissió en directe i que anirem publicant els pròxims dies.

Si teniu cròniques pròpies, aviseu-nos i etiqueteu-nos amb #JovesLectors a les xarxes, com ja ha fet la Mixa.

Crònica Mixa.

Vídeo crònica Mixa.

Vídeo crònica Booktubers_claret.

Vídeo crònica La prestatgeria de Marta.

Ester F. Matalí

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"IV Trobada de Joves Lectors: cròniques" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!