El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Primera Nit de les llibreries a Barcelona

La Nit de les Llibreries és una de les activitats que es realitzarà en el marc de la Biennal de Pensament que se celebra a la ciutat de Barcelona del 15 al 21 d'octubre. Impulsada pel Gremi de Llibreters, aquesta iniciativa proposa que les llibreries de la capital catalana romanguin obertes el 18 d'octubre fins les 23.00h i que ofereixin activitats diverses relacionades amb la temàtica de la Biennal. 

A Ciutat oberta el Comissionat de Cultura ho explica així: 

"El Gremi [de llibreters] entén el llibre com a bé cultural, és a dir, com a element estructurador de l’individu i de la societat, al marge dels valors econòmics que representa en el conjunt de les indústries culturals i creatives. Cultura, innovació, presència pública de les llibreries enteses com a equipaments de ciutat, com a llocs on s’esdevé la difusió cultural a través del llibre i es fomenta la participació en la vida pública.

Entendre les llibreries com a agents culturals vius, actius, imprescindibles, és el que va empènyer el Gremi a treballar una proposta que sumés interès al programa oficial. Així va néixer la Nit de les Llibreries, una oferta diversa, lliure, escampada pels barris, que ha de brindar un ventall d’activitats a l’entorn de les temàtiques de la Biennal, afegint-hi valor i servei a la ciutadania.

Una vintena de llibreries han preparat, per a la nit del 18 d’octubre, un seguit de propostes variades que acostaran, des de la proximitat que representen els seus establiments, els temes centrals de debat i, alhora, la personalitat diferenciada de cadascuna d’elles."

I és que el que es pretén és justament: "identificar llibres i persones per a la reflexió i el debat. La descoberta de la llibreria com a centre d’interès crític, proper, central, obert cada dia de l’any. La visibilització de l’assaig, el pensament i les arts. La participació activa."

Més informació: https://www.biennalciutatoberta.barcelona/ca/nit-de-les-llibreries 

Potser també us serà útil aquest mapa de les llibreries de Barcelona creat per Mercè Bausili o bé aquest altre, del Gremi. Enguany hi participen una vintena.

 

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Primera Nit de les llibreries a Barcelona" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!