El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La casa del Mes: Arxiu Joan Maragall

L’antiga residència del poeta Joan Maragall (Barcelona, 1860-1911) acull l’ Arxiu Joan Maragall, una secció de la Biblioteca de Catalunya orientada als estudiosos de la figura, la trajectòria i l’obra de l’escriptor i del conjunt del Modernisme. Les dependències de l’Arxiu Maragall són, alhora, casa-museu i estan condicionades per a la realització de visites de diferents habitacions i estances on el popular poeta de la “paraula viva” va passar els darrers dotze anys de la seva vida. L’Arxiu conté:

- Manuscrits autògrafs de l’obra poètica

- Cartes, la majoria originals i algunes fotocopiades (en total, prop d’un miler)

- Títols originals de la seva obra poètica (més d’un centenar); pròlegs, discursos i al·locucions, articles de premsa, de l’època i actuals; traduccions fetes pel mateix Maragall i esborranys.

- La biblioteca pròpia del poeta

- Estudis biogràfics

- Edicions de la seva obra (300 peces)

Per més informació: http://www.bnc.cat/Fons-i-col-leccions/Arxiu-Joan-Maragal. Carrer Alfons XII, 79 (08006 Barcelona). Telf. 932 001 416. Horaris: Dilluns i dimecres de 10 a 14 h. Dimecres de 16 a 20 h.

El funcionament del concurs és molt senzill: a continuació us fem 3 preguntes. Entre tots els encertants sortejarem dues entrades gratuïtes per assistir a l’espectacle “Maragall a casa” de Josep M. Jaumà. El concurs La casa del mes té una durada mensual, de manera que tancarà el darrer dia del mes i al cap d'uns dies n'anunciarem el guanyador. 
 
                    
Aquest concurs és possible gràcies a la col·laboració d'Espais Escrits que amb els seus centres literaris associats ens permet dedicar cada mes l'espai a un autor diferent de la literatura catalana. Espais Escrits és una associació sense ànim de lucre que va néixer el 2005 amb l'objectiu d'articular els projectes de custòdia, recerca i difusió del llegat tangible i intangible dels escriptors de la literatura catalana, per tal de cartografiar el patrimoni literari català a través de les institucions que el vetllen i en promouen la lectura i els estudis. L’entitat es financia a través dels seus associats i el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de Girona i la Fundació Lluís Carulla.

 

 

 

This Concurs only allows 1 attempts. Anonymous users can only access quizzes that allows an unlimited number of attempts.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí