El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Ploma

Activitat al Blog

Continguts a partir de 17 anys

Darrers llibres proposats dels usuaris de la franja Ploma

imatge de Margalida
Margalida
He deixat un comentari a "Les pereres fan la flor blanca":

Jo tampoc la qualificaria de juvenil. És una novel·la impactant que te fa reflexionar sobre la vida i les circumstàncies que l'envolten tinguis l'edat que tinguis. Gerbrand Bakker utilitza un to dur i poc emotiu però que misteriosament t'arriba al fons de l'ànima i una vegada allà te l’esmicola en petits trossets.

fa 8 hores
imatge de Eva Sabate
Eva Sabate
He deixat un comentari a "L'efecte Calders":

Una lectura molt interessant per conèìxer i fer arribar al jovent la figura d'en Calders, un escriptor amb un sentit de l'humor molt subtil que també el transmet en aquest llibre de ficció. 

fa 18 hores
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He deixat un comentari a "Parlant de tot i de res!":

Mea culpa, Musica! Estava redactada des de fa moooolts dies i hem tingut la mala sort que sortís avui publicada, justament. Ha estat casualitat. Podria haver sortit qualsevol nom. Disculepu si us ha molestat!

Salutacions

fa 19 hores
imatge de Musica
Musica
He deixat un comentari a "Parlant de tot i de res!":

Normalment m'agrada el sentit de l'humor de les preguntes del QL, però reconec que m'ha costat de pair trobar-me un personatge polític a les preguntes del llibre de la quinzena, sobretot tenint en compte que estem en època preelectoral. Em fa l'efecte que no ha estat una broma del tot innocent.

fa 1 dia
imatge de LaRosa
LaRosa
He deixat un comentari a "Wonder":

Moltes gràcies, Mixa_Boli! La meva opinió arribarà durant el mes de setembre. Wonder vindrà amb mi de viatge! I també aprofito per desitjar-te un estiu llibretàstic!smiley M'encanta aquesta paraula!

fa 2 dies
imatge de Jordi Coll
Jordi Coll
He afegit a preferits "Els altres catalans"
fa 2 dies
imatge de Mixa
Mixa » Ploma
Feliç Revetlla de Sant Joan, Quellegistes! Que gaudiu de la nit més misteriosa i màgica de l’any envoltats d’aquells que estimeu! ^.^ Mx
fa 2 dies
LaRosa
Feliç Revetlla, Mixa!
fa 2 dies
imatge de Mixa
Mixa
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Magnus Chase i els deus d’Asgard 1: L’espasa de l’estiu": http://www.quellegeixes.cat/llibres/magnus-chase-i-els-deus-dasgard-1-le...
fa 2 dies
imatge de Mixa
Mixa
He deixat un comentari a "La dona de gris":

Estic completament d’acord amb el que dieu! Aquí teniu la meva ressenya:

http://paraulademixa.jimdo.com/2016/06/15/la-dona-de-gris/

Gràcies a la tertúlia literària d'aquest mes a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels vaig descobrir “La dona de gris”, la primera novel·la d'Anna Maria Villalonga, coordinadora a l'editorial Llibres del Delicte.

 

Si ja de per si el llibre em va agradar, després d’haver conegut l’autora i descobert de primera mà quins eren els seus objectius a l’hora d’escriure la novel·la, he de dir que encara m’ha agradat més.

 

El llibre t'atrapa des del principi. L'autora sap crear molt bé el misteri i la intriga que obliguen al lector a continuar llegint tot i que la història es centra en fets quotidians i anodins que ens podrien succeir a tots. Els capítols passen volant i la narració, inspirada i fresca a parts iguals, t’involucra de ple en la història. De fet, des dels actes dels personatges fins a les reflexions del protagonista fan que el lector es senti d'allò més identificat. 

“La dona de gris” no deixa de ser també una masterclass del gènere negre, doncs analitza i desmitifica els tòpics de clàssics del cinema i la literatura (com ens va dir a la tertúlia: “es nota que sóc professora!” ^^)

És també per aquest motiu que,segons Villalonga, els lectors més puristes del gènere, no la consideren una novel·la negra, doncs s’allunya dels estàndards i busca innovar i sorprendre el lector des de diferents angles. A mi també em va confondre al principi (no era el que m’esperava en absolut) però després he acabat valorant el gran repte literari que l’autora es va proposar: reivindicar la narrativa curta, i aconseguir atrapar el lector a una història on qualsevol podria considerar que no hi passa gran cosa. Per a mi el resultat és tot un èxit!

El que més m’ha agradat, però, ha sigut aquest toc cínic i humorístic que emmascara una punyent crítica a la societat: als baixos fons, la immigració, les drogues, el maltractament de gènere, la mort, les masses, el control i vigilància dels governs...

No us puc dir gaire cosa sobre la trama per no esguerrar el misteri, però sí que...

a) m’he sorprès allà un l’autora buscava ser trencadora

b) els petits detalls han aconseguit ser misteriosos i interessants, i

c) el final m’ha deixat amb ganes de més!

Fins i tot m’ha agradat el missatge de l’editorial a la darrera pàgina del llibre...

“Llibres del Delicte vol agrair-te el temps que has dedicat a la lectura de La dona de gris. Esperem que el llibre t’hagi agradat i, si ho consideres oportú, t’animem a recomanar-lo a un altre lector”

Que si el recomano? Per descomptat!

Mx

fa 2 dies