El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Ploma

Activitat al Blog

Continguts a partir de 17 anys

Darrers llibres proposats dels usuaris de la franja Ploma

imatge de felipe.mt12@gmail.com
felipe.mt12@gma...
He deixat un comentari a "Les pereres fan la flor blanca":

Spoiler: Prem per desplegar
En Klass i en Kess són bessons, tenen un germà petit; en Gerson. El seu pare es diu Gerard, i la seva mare va marxar amb un noi a Itàlia i no l’han tornat a veure mai, únicament els hi envia cartes pel aniversaris i per cap d’any. Als tres germans els hi agrada jugar al “Negre”, en que han de trobar un lloc determinat amb els ulls tancats. Com cada estiu els quatre homes se’n van de vacances a França amb el seu mini cotxe color moc. A mig camí havien de prendre una decisió: anar pel camí que anava més directe o pel més bonic. En Gerard i en Gerson preferien anar pels arbres fruiters. En Gerson va encetar la conversa dient que tots aquells arbres eren pereres, els seus germans discrepaven, a ells els hi semblaven pomeres. El germà petit deia que no, que eren pereres perquè les pereres fan la flor blanca, i les pomeres roses. En aquell camí van tindre la mala sort que un cotxe va xocar contra ells, en Daan  (el gos) va sortir volant per la finestra, el pare tenia la cara plena de vidres, un dels bessons el braç trencat i en Gerson va ser el qui va rebre més. L’ambulància el va vindre a buscar i el varen ingressar a l’UCI. Es va quedar cec i en coma. Els seus germans li parlaven i li feien petons per tal que es recuperés. Va estar en coma uns set dies fins que es va aixecar cridant: “Les pereres fan la flor blanca!”. Ara tot era negre per a ell, s’hi havia d’acostumar a no veure, i no era gens fàcil. Un cap de setmana varen anar a visitar els seus avis; en Jan i l’Anna, en una casa de camp al costat d’un llac. Era 10 d’agost de 2004 i aquell vespre en Gerson va ser la primera vegada que va sortir a passejar sol, bé, amb l’ajuda d’un bastó i la companyia d’en Daan. Varen anar a voltejar el llac, i en Gerson es va enfonsar en ell i no va sortir-hi viu. Finalment es va quedar e casa dels avis per sempre, com ell havia desitjat.
fa 1 dia
imatge de Bonàs
Bonàs
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "La claror del juliol": http://www.quellegeixes.cat/llibres/la-claror-del-juliol
fa 1 dia
imatge de Maff
Maff
He deixat un comentari a "Moments estel·lars de la humanitat":

Aquí una Zweigferida!!! És un dels meus escriptors predilectes, m' encanta com escriu, la seva rigorositat i la forma de fer- ho arribar.

Jo he llegit el Zweig de totes maneres, autor de grans biografies, de relats curts i aquest llibre va ser el primer que vaig llegir, quan encara no coneixia l' autor. Magistral com va creant les 14 miniature històriques.

jo ,però, l' aconsello a tothom, és molt i molt interessant, però penso que és ideal per oferir a gent amb poc temps, que va ple de feina però no vol deixar la lectura, perquè és una gran obra, t' aporta molt en forma i argument i es pot anar llegint a estones, gaudint molt de la lectura.

De tota manera, no li posaria l' etiqueta d' imprescindible, si de molt recomanable.

fa 2 dies
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Quan anàvem a les monges": http://www.quellegeixes.cat/llibres/quan-anavem-les-monges
fa 2 dies
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He deixat un comentari a "Al març, L'hora violeta de Montserrat Roig. ":

Perfecte!!

fa 2 dies
imatge de LaRosa
LaRosa
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Un mitjó diferent a cada peu": http://www.quellegeixes.cat/llibres/un-mitjo-diferent-cada-peu
23/02/2017 - 13:05
imatge de Maff
Maff
He deixat un comentari a "Al març, L'hora violeta de Montserrat Roig. ":

Primenssssss! M'apunto, no coneixo aquesta obra, serà un plaer de nou fer una lectura compartida.

Gràcies per avançat a tots el que ho feu possible.

petons.

23/02/2017 - 10:09
imatge de Mixa_Boli
Mixa_Boli
23/02/2017 - 09:39
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He deixat un comentari a "Temps de rates":

Avui ens enfrontem a la novel·la negra guanyadora de VIII Premi Crims de Tinta 2017 Temps de rates d’un autor que per a mi és més un amic i un gran encantador de serps amb la seva vessant d’editor a “Llibres del delicte” com amb novel·les anteriors com: “Independència d’interessos”, “Els silencis dels pactes”, el seu relat a “La reina de diamants” o “Contra l’aparador”.

Primer de tot i saltant-me tot el protocol d’una ressenya us vull parlar del nostre Marc Moreno, un home lluitador, positiu, intel·ligent, amb una gran visió de futur i una mica inconscient al saltar al buit amb una editorial de proximitat que ha resultat ser tot un èxit tant en autors, en títols com amb una gran qualitat.

Un engrescador amb les seves paraules, capaç de recomanar-te un títol i encertar de ple amb una historia que et portarà a les profunditats més fosques de la societat, del canó d’una pistola o a la taca de sang seca que ningú ha esborrat.

Aquest és l’home, l’escriptor i l’editor que amb gran reconeixement de RBA La Magrana ha rebut el reconeixement que al meu modest entendre encara li mancava.

Dit tot això i esperant que em perdoneu la llicencia us convido a visitar La Verneda, un barri del extraradi on un narrador molt protagonista ens presentarà una situació complicada. Tot començarà amb la trucada a la porta del veí, l’Eloi li obre i es troba amb una motxilla negra que ha de guardar, en aquesta hi ha vuit quilos cocaïna.

Quant de temps s’ha de cuidar el d’un altre? Que passaria si se n’agafes una mica o una mica massa?

L’Eloi no és més que un adolescent en un barri desestructurat i on conviuen el millor de cada família, la novel·la comença presentant-nos els fets i tot seguit part de les seves conseqüències, afortunadament retrocedim en el temps i descobrirem que en fa l’Eloi de la droga, els problemes que li ocasionen i com la seva vida canvia.

Un thriller on no només es toca el drama de la droga, de l’alcohol, de la prostitució, de les màfies, traficants amb ganes de pujar en l’escala del negoci, una historia dura on la marginalitat conviu amb el pessimisme, on les places es transformen en forats negres on la vida de molts canvia a canvi de farlopa o de quatre duros i on alguns mossos són més que corruptes.

El seu llenguatge marcat per l’argot tant en la narració com en el diàleg li aporten dinamisme i un marc concret a part del geogràfic, una novel·la que enganxa des de la primera plana i manté al lector atent a una realitat social que preferim obviar, amb un final més que sorprenent mostrant-nos la fortalesa d’un personatge que de manera soterrada passa una mica desapercebut.

L’heu de llegir, heu d’endinsar-vos en les aigües tèrboles i gaudir d’una tinta negra que denuncia realitats socials però que alhora ficciona una trama absolutament addictiva.

Una historia on jugar amb foc pot ser molt perillós i sortir-ne cremat el menor dels seus problemes. @PetitaLlibreria


 

23/02/2017 - 07:57
imatge de LaRosa
LaRosa
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Un mitjó diferent a cada peu. Un peu diferent a cada mitjó, il·lustrat per Armand": http://www.quellegeixes.cat/blog/2017/02/22/un-mitjo-diferent-cada-peu-u...
22/02/2017 - 21:26
imatge de Quid pro quo
Quid pro quo
He deixat un comentari a "Esperant el vot de les feres":

Aquest és un llibre magnífic, una obra de primer nivell que no deixa de sorprendre i que hauria de estar dins dels plans de lectura de batxillerat.

22/02/2017 - 11:36
imatge de Mixa_Boli
Mixa_Boli
He deixat un comentari a "Diari d'una penjada 2: Quan no ets la reina de la festa":

Me n’alegro que t’hagi agradat, martinacll! wink Tu de quina col·lecció ets més fan... El “Diari d’una penjada” o “El Diari del Greg”?

Mx

22/02/2017 - 09:08
imatge de Mixa_Boli
Mixa_Boli
He deixat un comentari a "Diari del Greg : TOT O RES ":

Moltes gràcies per fer la fitxa del llibre, martinacll! Que bé que tornem a tenir fans de Jeff Kinney al QL (abans n’hi havia molts!)! És que el Greg és un personatge juvenil tant famós que no passa mai de moda, oi? cool

Per cert, sabíeu que aquest 2017 s’estrenarà la quarta pel·lícula basada en la col·lecció? Aquí podeu veure algunes imatges inèdites en anglès! blush https://www.youtube.com/watch?v=psZjqoOHb38

Tu has vist les altres tres, martinacll? Què et van semblar?

Mx

22/02/2017 - 09:05
imatge de Mixa_Boli
Mixa_Boli » kiwix
He començat a seguir a kiwix
22/02/2017 - 09:03
imatge de Mixa_Boli
Mixa_Boli
He deixat un comentari a "Rebel, El desert en flames":

Moltes gràcies per afegir aquest llibre a la biblioteca Kiwix! M’encanta com ha quedat la fitxa (veig que fins i tot has posat el títol original com a curiositat!) yes

La veritat és que aquest és un dels llibres de la meva llista de lectures pendents (ja us diré què m’ha semblat quan l’acabi!). I tu, Kiwix, l’has llegit? wink

Mx

22/02/2017 - 09:02
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Màgia amb aliments!": http://www.quellegeixes.cat/llibres/magia-amb-aliments
22/02/2017 - 08:05
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Llibres per ser feliços: personatges literaris que també són reals": http://www.quellegeixes.cat/blog/2017/02/22/llibres-ser-felicos-personat...
22/02/2017 - 07:52
imatge de bruixeta's
bruixeta's
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Cendra": http://www.quellegeixes.cat/llibres/cendra
21/02/2017 - 09:09
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He deixat un comentari a "El somriure de Darwin":

La tinc pendent. Vull acabar amb Mística conilla (aquests dies vaig molt lenta) i després m'hi posaré.

21/02/2017 - 08:47
imatge de Agustí Garcia Bernabé
Agustí Garcia B...
He deixat un comentari a "El somriure de Darwin":

Una petita opinió

A mi el que m'agrada de qualsevol obra artística és la forma. Des de fa uns quants anys el tema ha passat a ser secundari. Pràcticament totes les avinenteses humanes són a la literatura grega. El que és infinit és el llenguatge, la sintaxi, l'arquitectura formal i les llicències narratives.

Opine que Anna-Maria Villalonga ens trasllada un tema actual i etern, perfectament descrit per la senyora que ha fet magistralment la ressenya de més amunt. 

Però allò que m'ha fagocitat com un aiguamoll és com narra l'autora. Tres punts d'albir explicitats, que coincideixen a poc a poc, bo i formant una unitat. Repeticions que l'escriptora ens serveix perquè reelaborem i participem, configurant nosaltres -si volem- el nostre propi escenari. Arribarà un moment, poc abans i poc després de l'assassinat que te'n dus el llibre a qualsevol zona de casa teua. Impossible deixar-lo. Posteriorment assistirem a l'explicació, com toca en una novel·la negra, del per què de tot plegat.

Per concloure aquest comentaricrec que l'escriptora ha sabut fer servir diferents registres, des del descriptiu culte al vulgar de carrer, una barreja impecable, sense barroquismes ni subordinacions, llenguatge pur i dur del gènere perfectament explicitat per Anna-Maria Villalonga.

 

20/02/2017 - 18:21
imatge de kiwix
kiwix
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Rebel, El desert en flames": http://www.quellegeixes.cat/llibres/rebel-el-desert-en-flames
20/02/2017 - 10:50
imatge de Safa
Safa
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "De llops i caputxetes": http://www.quellegeixes.cat/llibres/de-llops-i-caputxetes
19/02/2017 - 20:23
imatge de martinacll
martinacll
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Diari del Greg : TOT O RES ": http://www.quellegeixes.cat/llibres/diari-del-greg-tot-o-res
19/02/2017 - 19:21
imatge de martinacll
martinacll
He deixat un comentari a "Diari d'una penjada 2: Quan no ets la reina de la festa":

És molt divertit i fàcil de llegir... El recomano molt!!

19/02/2017 - 18:36
imatge de martinacll
martinacll
19/02/2017 - 18:33
imatge de Bonàs
Bonàs
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Lliçó d'alemany": http://www.quellegeixes.cat/llibres/llico-dalemany
19/02/2017 - 15:59
imatge de Laia Cors
Laia Cors » Anna160293
He començat a seguir a Anna160293
19/02/2017 - 10:31
imatge de Miquel Boronat Cogollos
Miquel Boronat ...
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Reductio ad Hitlerum": http://www.quellegeixes.cat/llibres/reductio-ad-hitlerum
18/02/2017 - 15:20
imatge de Marrec
Marrec
He afegit a preferits "Ningú no ens espera"
17/02/2017 - 20:37
imatge de Maff
Maff
He publicat una nova entrada a la secció Versos per recordar: "Konstantino Kavafis": http://www.quellegeixes.cat/versos-per-recordar/konstantino-kavafis
17/02/2017 - 13:33
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He deixat un comentari a "Premis JOCS i CONCURSOS QL":

Guanyadors del Llibre de la quinzena de la primera de febrer, el de Sebastià Bennasar: L'imperi del lleons

EmboiratAguedaBonàs

 

Enhorabona! 

Ja teniu activat el d'aquesta quinzena http://www.quellegeixes.cat/concurs/amics-sempre-lluis-anton-baulenas Premi Ciutat d'Alzira!

16/02/2017 - 18:50
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Tastets: "Amics per sempre, Lluís-Anton Baulenas": http://www.quellegeixes.cat/novetats-editorials/amics-sempre-lluis-anton...
16/02/2017 - 18:07
imatge de Maff
Maff
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "" El retorn dels Bassat"": http://www.quellegeixes.cat/llibres/el-retorn-dels-bassat
16/02/2017 - 15:13
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Des del balcó": http://www.quellegeixes.cat/llibres/des-del-balco
16/02/2017 - 08:03
imatge de LaRosa
LaRosa
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "World Read Aloud Day": http://www.quellegeixes.cat/blog/2017/02/16/world-read-aloud-day
16/02/2017 - 00:10
imatge de Mixa
Mixa
He deixat un comentari a "Notícies literàries ":

Estic totalment d'acord amb tu, menjallibres95! D’altra banda, sempre hi haurà gent que detesti la lectura... Però ells s'ho perden! Per sort, llegir s'està posant cada vegada més de moda entre els joves i no tan joves gràcies a plataformes internacionals com per exemple Booktube o Bookstagram.wink

Mx

15/02/2017 - 21:18
imatge de LaRosa
LaRosa
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "El banc blau": http://www.quellegeixes.cat/llibres/el-banc-blau
15/02/2017 - 19:03
imatge de LaRosa
LaRosa
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "El banc blau, d'Albert Asensio": http://www.quellegeixes.cat/blog/2017/02/15/el-banc-blau-dalbert-asensio
15/02/2017 - 12:33
imatge de comquè
comquè
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "La Trampa": http://www.quellegeixes.cat/llibres/la-trampa
15/02/2017 - 11:20
imatge de comquè
comquè
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Perquè no et perdis pel barri": http://www.quellegeixes.cat/llibres/perque-no-et-perdis-pel-barri
15/02/2017 - 11:13
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He deixat un comentari a "Exploradors, al poema! Taller de poesia":

Gràcies, Òscar, per l'apunt!

15/02/2017 - 09:20
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Bèsties fantàstiques i on trobar-les. Guió Original": http://www.quellegeixes.cat/llibres/besties-fantastiques-i-trobar-les-gu...
15/02/2017 - 08:02
imatge de Òscar Rocabert
Òscar Rocabert
He deixat un comentari a "Exploradors, al poema! Taller de poesia":

És un llibre molt útil per a conduir tallers de poesia a secundària.

14/02/2017 - 20:04
imatge de Òscar Rocabert
Òscar Rocabert
14/02/2017 - 20:02
imatge de Òscar Rocabert
Òscar Rocabert
14/02/2017 - 20:00
imatge de Òscar Rocabert
Òscar Rocabert
He deixat un comentari a "Roberto Zucco i En la solitud dels camps de cotó":

La versió de "Roberto Zucco" que es va fer al Teatre Lliure de Montjuïc cap al 1993 va ser memorable.

14/02/2017 - 19:59
imatge de Òscar Rocabert
Òscar Rocabert
He publicat una nova entrada a la secció Versos per recordar: "Joan Brossa": http://www.quellegeixes.cat/versos-per-recordar/joan-brossa
14/02/2017 - 19:50
imatge de Anna160293
Anna160293
14/02/2017 - 12:30
imatge de Anna160293
Anna160293
14/02/2017 - 12:28
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Tu i Jo. Trenta-dues maneres de dir-ho": http://www.quellegeixes.cat/llibres/tu-i-jo-trenta-dues-maneres-de-dir-ho
14/02/2017 - 08:06