El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Ploma

Activitat al Blog

Continguts a partir de 17 anys

Darrers llibres proposats dels usuaris de la franja Ploma

imatge de Vinyet
Vinyet
He publicat una nova entrada a la secció Frases per recordar: "Todas las ramas y ninguna de las raíces.": http://www.quellegeixes.cat/frases-per-recordar/todas-las-ramas-y-ningun...
fa 6 hores
imatge de Vinyet
Vinyet
He publicat una nova entrada a la secció Frases per recordar: "No puedes elegir si van a hacerte daño en este mundo, pero sí eliges quién te lo hace.": http://www.quellegeixes.cat/frases-per-recordar/no-puedes-elegir-si-van-...
fa 6 hores
imatge de Vinyet
Vinyet
He començat a seguir a Vinyet
fa 7 hores
imatge de julia_campana
julia_campana
He deixat un comentari a "Wonder":

A mi el llibre de Wonder em va agradar molt, es un llibre amb molt sentiment i t’ajuda a pensar i a reflexionar abans de fer alguna cosa. Es un llibre que et transmet molts sentiments com per exemple alegria, tristesa..

Jo recomanaria el llibre a tots els nens i nenes per conscienciar-los de que en els instituts i en els col·legis encara hi han nens i nenes que pateixen bulling. 

fa 8 hores
imatge de Bonàs
Bonàs
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Solenoide": http://www.quellegeixes.cat/llibres/solenoide
fa 8 hores
imatge de Dimas
Dimas
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "TRES LLUMS": http://www.quellegeixes.cat/llibres/tres-llums
fa 9 hores
imatge de Dimas
Dimas
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "EN UN PAÍS EXTRAÑO": http://www.quellegeixes.cat/llibres/en-un-pais-extrano
fa 9 hores
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Totes les Parades Virtuals Sant Jordi 2018": http://www.quellegeixes.cat/blog/2018/04/22/totes-les-parades-virtuals-s...
fa 11 hores
imatge de Roservb
Roservb
He deixat un comentari a "La felicitat":

Entretinguda i lleugera. Tot i que en alguns punts la trama s'encalla i baixa el ritme, m'ha agradat i la recomano.

fa 11 hores
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Parades virtuals de Sant Jordi 2018 (IX)": http://www.quellegeixes.cat/blog/2018/04/22/parades-virtuals-de-sant-jor...
fa 11 hores
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Parades virtuals de Sant Jordi 2018 (VIII)": http://www.quellegeixes.cat/blog/2018/04/22/parades-virtuals-de-sant-jor...
fa 12 hores
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Paradetes virtuals de Sant Jordi 2018 (VII)": http://www.quellegeixes.cat/blog/2018/04/22/paradetes-virtuals-de-sant-j...
fa 12 hores
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Sant Jordi: la rosa i el llibre": http://www.quellegeixes.cat/llibres/sant-jordi-la-rosa-i-el-llibre
fa 12 hores
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Paradetes virtuals de Sant Jordi 2018 (VI)": http://www.quellegeixes.cat/blog/2018/04/22/paradetes-virtuals-de-sant-j...
fa 12 hores
imatge de mpilar11
mpilar11
He deixat un comentari a "Lectura Bauçà: els precedents":

Hola Sebastià, moltes gràcies pel material tan fantàstic que ens estàs proporcionant. En esmentar l'escola mallorquina com a precedent de Bauçà m'has esperonat la lectura ja que tinc una debilitat envers aquests poetes, especialment Joan Alcover. L'escola mallorquina ens presenta una proposta formalista en poesia, envers la espontaneïtat que defensa Joan Maragall, modernista com ells. És a dir, els seus poemes tenen molt en compte la mètrica i s'inclinen cap al sonet com a forma clàssica per excel·lencia. L'escola mallorquina empra tot sovint la imatge de l'arbre com a símbol de la vida, de la lluita o de la resistència. Els meus poemes preferits són Desolació de Joan Alcover, el trobo preciós, i El pi de Formentor de Miquel Costa i Llobera que ha popularitzat M.del Mar Bonet. 

M'hi poso amb Bauçà, que m'és ben desconegut.

fa 1 dia
imatge de dubtes
dubtes
He afegit a preferits "La força d'un destí"
fa 1 dia
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He deixat un comentari a "Lèmmings":

No a tothom li agrada el mateix negre en el gènere negre i això a Llibres del Delicte ho tenen molt en compte i no trobareu entre els seus títols dues novel·les similars ni per casualitat.

Avui parlarem de Lèmmings, per aquells ja grandets el títol per si mateix ens porta als anys noranta i aquell videojoc repetitiu que ens enganxava, però els lèmmings també són uns rosegadors de l’àrtic amb una naturalesa solitària, si considerem el títol com una metàfora on es combinen els dos conceptes tenim quelcom diferent i alhora molt potent.

En Jordi Dausà Mascort ens presenta una imatge rocambolesca i esfereïdora, el nostre protagonista de qui no sabem el seu nom i ni ell mateix el sap, es desperta en una nau industrial, ferit i a prop seu hi ha dos cossos sense vida, un d’ells amb les butxaques ben plenes de calers.

El nostre nou amic, no recorda que ha passat, no sap si és una víctima o un botxí, així que agafarà els diners i fugirà d’aquell lloc tan fred i ple de mort a la recerca d’ell mateix.

Una historia escrita en segona persona, on el lector és interpel·lat a descobrir juntament amb el protagonista qui és, així, poc a poc i amb flaixos anirem descobrint des de la seva infantesa fins al moment en que s’ha despertat. Tot allò que l’ha portat a ser qui és, els seus errors i els seus encerts.

En el decurs de la historia, l’autor fa un retrat a una societat deprimida, tòxica i sòrdida, on s’aniran reunint el pitjor de cada casa i amb una autenticitat que deixa glaçat.

Una historia de violència, on els cops de puny marcaran un tempo més ràpid que les paraules, amb una prosa fluida i molt adequada als personatges, els quals amb gran solidesa li donen caràcter a la novel·la.

El seu punt fort a destacar és com el nostre protagonista ha de fer encaixar les peces de la seva pròpia vida i descobrir qui és en realitat, saber si la seva vida forma part d’un món sòrdid i fosc o si d’altra banda és un innocent que es trobava en el lloc i moment inadequat.

Una novel·la molt visual sobre un món a les ombres. Perdoneu que no us digui qui és el nostre protagonista o a que es dedica, ja que serià un crim aixafar-vos un camí a la recerca de la pròpia identitat.


 

fa 1 dia
imatge de Albert Beteta
Albert Beteta
fa 1 dia
imatge de Albert Beteta
Albert Beteta
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Dràcula. La novel•la i la llegenda": http://www.quellegeixes.cat/llibres/dracula-la-novella-i-la-llegenda
fa 1 dia
imatge de orocabert
orocabert
He deixat un comentari a "Abril: Miquel Bauçà, La carn i el goig, amb Sebastià Portell":

El nostre home és l'Agustí Pons, sens dubte.

fa 1 dia
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Parades virtuals de Sant Jordi 2018 (V)": http://www.quellegeixes.cat/blog/2018/04/20/parades-virtuals-de-sant-jor...
fa 2 dies
imatge de Jordi del Boter
Jordi del Boter
He afegit a preferits "El que resta del dia"
fa 2 dies
imatge de Jordi del Boter
Jordi del Boter
He deixat un comentari a "El que resta del dia":

Una novel·la magnífica que he vist com tres novel·les superposades: una de romàntica centrada en la senyoreta Kenton. Una d'històrica protagonitzada per Lord Darlington. I una de psicològica amb l'especial personalitat del majordom obsessionat en ser "un dels grans".

fa 2 dies
imatge de Musica
Musica
He deixat un comentari a "David Copperfield":

Sóc fan de Dickens. Ja fa temps que tenia ganes de llegir David Copperfield i no m'ha decebut.

fa 2 dies
imatge de sebastiaportell
sebastiaportell
He deixat un comentari a "Abril: Miquel Bauçà, La carn i el goig, amb Sebastià Portell":

I tant! L'epíleg d'en Pau Vadell, editor i curador del llibre, a més d'estudiós i divulgador de Bauçà des de fa anys, és un text brillant i hi anirem tornant al llarg de tota la lectura.

La idea d'una biografia de Miquel Bauçà em sembla brillant (penso en les que han aparegut o han estat reeditades recentment sobre Maria-Mercè Marçal. Una vida, de Lluïsa Julià, o l'edició del centenari de Maria-Aurèlia Capmany. L'època d'una dona, d'Agustí Pons). Sembla que seria, però, una tasca titànica: diria que Bauçà es va ocupar de no deixar gaires empremtes de la seva existència més íntima i sols se n'han tingut notícies per testimonis d'amics i coneguts, sobretot. A veure si algú recull la idea!

fa 2 dies
imatge de sebastiaportell
sebastiaportell
He deixat un comentari a "Lectura Bauçà: Introducció":

Molt bon dia, Jordi,

I benvingut a la lectura, m'alegro que la introducció que he fet serveixi per a apropar-vos a la figura de Bauçà des de diversos materials i punts de vista.

Com vaig dir a na Maria Jesús a la pàgina principal de la lectura, aquí trobaràs els exemplars de La carn i el goig a les biblioteques de la Diputació de Barcelona (potser et trobes en un altre lloc, és clar), i també el pots demanar a qualsevol llibreria on hi hagi llibres en català.

Endavant!

fa 2 dies
imatge de orocabert
orocabert
He deixat un comentari a "Abril: Miquel Bauçà, La carn i el goig, amb Sebastià Portell":

Trobo que l'epíleg de l'editor del text, en Pau Vadell, és una font d'informació molt valuosa. De manera molt equivocada, sempre s'ha vist en Bauçà com una mena de fantasma que no es podia atrapar per enlloc, i se l'ha convertit en una mena de personatge mític. Això va en detriment de la completa comprensió de la seva obra. Per aquest motiu, el fet de poder accedir a les sucoses informacions que ens dona Vadell em fa recordar una de les meves més antigues obsessions: ens cal, com a lectors de Bauçà, una bona biografia que posi llum sobre una vida que intuïm intensa, culta i, sobretot molt interessant.

fa 2 dies
imatge de jordibcn41
jordibcn41
He deixat un comentari a "Lectura Bauçà: Introducció":

Hola :)

gràcies per la introducció, i la proposta de lectura,

d'en Bauçà em va caure a les mans per casualitat L'estuari, l'he començat a llegir en un parell d'ocasions i és el llibre que sempre penso en tornar a intentar-ho.

faré el possible per tenir a mans la carn i el goig

atentament

jordi

fa 2 dies
imatge de sebastiaportell
sebastiaportell
He deixat un comentari a "Lectura Bauçà: Introducció":

Molt bon dia, Heura,

I gràcies per la confiança! Esperem que aquesta lectura compartida ens dugui a bon port, o que generi moviment, qui sap cap on, que és el que compta en poesia. 

Com bé dius, Bauçà no és fàcil perquè defuig la convencionalitat. Ho podem intuir en el seu recorregut vital, per exemple: el pas de la vida rural i totalment tutel·lada per la família cap a la vida de ciutat, solitària, eremítica, gairebé autista.

M'agrada molt la idea que proposes de l'obra com a salvació de la persona i alhora com a condemna que l'allunya del món en què viu!

fa 2 dies
imatge de sebastiaportell
sebastiaportell
He deixat un comentari a "Lectura Bauçà: Introducció":

Molt bon dia, M. Clara!

He de confessar que, normalment, soc molt contrari a tenir tant en compte la figura de l'autor a l'hora d'encarar-nos a un text. No sé si coneixes la teoria de Roland Barthes "La mort de l'Autor", per la qual el filòsof francès exposa que la figura de l'autor, creada a partir de la Revolució Francesa i el liberalisme, ja no importa en un món d'imatges coincidents, de robatoris, de calcs, de textos superposats... Sinó que és el lector, el que juga el paper més important davant el text.

En el cas de Bauçà, però, no m'he pogut estar de fer referència a aquest àmbit: sempre que llegeixo l'autor de Felanitx no puc treure'm del cap la seva presència, el seu tarannà (imaginat, o llegit), la seva personalitat que brega per a tranvassar-se en el paper. 

Estic content que, per ara, us hagi encuriosit! No cal que llegiu o mireu tots els materials, sinó que són un "a més a més" per a complementar el recull de La carn i el goig. 

Seguim!

fa 2 dies
imatge de Nuria Sanchez Vicente
Nuria Sanchez V...
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "L’amor i la lectura ": http://www.quellegeixes.cat/llibres/lamor-i-la-lectura
fa 2 dies
imatge de HEURA
HEURA
He deixat un comentari a "Lectura Bauçà: Introducció":

Hola a tothom!

Tot i que sóc lectora de poesia, de moment no he llegit res de Miquel BAUÇÀ.  Aquesta lectura compartida espero que sigui l´inici en el món del poeta.

Una persona que vivia per la seva obra i alhora l´obra no el deixava viure en societat.

Conec més d´un lector que en parla marevelles, i de l´obra en qüestió diuen no és fàcil entrar-hi, tot i ser dels seus inicis. Per tant molt atenta amb tot el que aníreu dient.

Sebastià, segur que ens ben il.luminaràs en aquesta lectura.

fa 2 dies
imatge de Ma.Clara Camps Martínez
Ma.Clara Camps ...
He deixat un comentari a "Lectura Bauçà: Introducció":

Gràcies Sebastià per aquesta introducció tan completa que ens ofereixes. Pel poc que he llegit i vist d'aquest material, al que penso dedicar-hi més temps, em puc fer una idea de com era en Miquel Bauçà. Me l'imagino  immers en el seu món, treballant amb cura i minuciositat la paraula per escriure una poesia construïda des d'un ric món interior. En la fotografia apareix amb un rostre seriós, es diria que està molest perquè l'han interromput i l'han fet mirar cap a un lloc on no hi ha res que l'interessi, separant-lo per un moment de la seva escriptura. En algun lloc sur l'expressió poeta maleït, i vull descobrir-ne la raó.

fa 2 dies
imatge de Jordi del Boter
Jordi del Boter
He afegit a preferits "L'ombra de l'eunuc"
fa 2 dies
imatge de Jordi del Boter
Jordi del Boter
He deixat un comentari a "L'ombra de l'eunuc":

Evocació d'una època que porta records als que som de la seua generació.

fa 2 dies
imatge de Mariona Planas
Mariona Planas
He deixat un comentari a "L'emperadriu dels eteris":

A mi no em va agradar gaire, no em va enganxar tant com els altres llibres de la Laura Gallego.

Està bé per passar l'estona, però no el recomanaria.no

19/04/2018 - 17:58
imatge de Ester F. Matalí
Ester F. Matalí
He publicat una nova entrada a la secció Blog: "Parades virtuals de Sant Jordi 2018 (IV)": http://www.quellegeixes.cat/blog/2018/04/19/parades-virtuals-de-sant-jor...
19/04/2018 - 16:59
imatge de Jan Mauri
Jan Mauri
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "El frío modifica la trayectoria de los peces": http://www.quellegeixes.cat/llibres/el-frio-modifica-la-trayectoria-de-l...
19/04/2018 - 16:48
imatge de martiina.lopez
martiina.lopez
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Marina llibre": http://www.quellegeixes.cat/llibres/marina-llibre
19/04/2018 - 16:45
imatge de Cauba32
Cauba32
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "The Thirty-nine STEPS": http://www.quellegeixes.cat/llibres/thirty-nine-steps
19/04/2018 - 16:39
imatge de Alexkiller
Alexkiller » Eduard Aguado
0puntillus
19/04/2018 - 16:27
imatge de annacilento
annacilento
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Maldito Karmaaa": http://www.quellegeixes.cat/llibres/maldito-karmaaa
19/04/2018 - 16:22
imatge de annacilento
annacilento
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Maleït Karma!!!": http://www.quellegeixes.cat/llibres/maleit-karma-2
19/04/2018 - 16:22
imatge de annacilento
annacilento
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Maleït Karma!": http://www.quellegeixes.cat/llibres/maleit-karma-1
19/04/2018 - 16:21
imatge de martina_oller
martina_oller
He deixat un comentari a "Per 13 raons":

Es un llibre amb el que et dones conta de les conseqüències que hi ha cuan insultes una persona, o quan la tractes malament. Crec que el llibre ens fa pensar i reflexionar sobre el nostre entorn del dia a dia, ja que un petit comentari pot fer molt mal. Tot i així, crec que la hanna, dona 13 raons, per les que com a mínim tres, no tenen sentit. 

19/04/2018 - 16:19
imatge de Jan Mauri
Jan Mauri
He començat a seguir a Jan Mauri
19/04/2018 - 16:13
imatge de RitaP
RitaP
He publicat una nova entrada a la secció llibres: "Los chicos del calendario": http://www.quellegeixes.cat/llibres/los-chicos-del-calendario
19/04/2018 - 16:13
imatge de Jan Mauri
Jan Mauri » annacilento
He començat a seguir a annacilento
19/04/2018 - 16:10
imatge de Jan Mauri
Jan Mauri » martiina.lopez
He començat a seguir a martiina.lopez
19/04/2018 - 16:10
imatge de Lylevisa
Lylevisa
He deixat un comentari a "One Piece":

Jo m'he llegit aquest manga i m'ha agradat molt. Trobo que està molt ben fet, ja que encara que és molt llarg no està pesat en cap moment. Trobo que està molt ben trobada la idea principal d'aquesta història, ja que és molt innovadora i no s'assembla a cap altra història. Us animo al fet que us el llegiu és molt divertit i interessant!

19/04/2018 - 16:09