El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Setembre: Josafat, Prudenci Bertrana

En el marc de l'Any Bertrana, al setembre us proposem la lectura compartida de Josafat, de Prudenci Bertrana, amb moderació de Maria Nunes. Comencem el 4 de setembre i acabem el 16!

Ja us hi podeu apuntar aquí especificant "Lectura PRUDENCI Bertrana". 

1- Introducció (4 de setembre).

2- Capítols I - V (7 de setembre)

3- Capítols VI - IX. Final (13 de setembre)

CLOENDA: AJORNADA per previsió de mal temps. 16 de setembre, a GIRONA. Ruta Bertrana, a les 11h del matí. Lloc de trobada Plaça Catalunya de Girona.

Lectura acabada
Dades de la lectura
Autor: 
Prudenci Bertrana
Continguts relacionats

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Setembre: Josafat, Prudenci Bertrana"

M' apunto si us plau.

aquest llibre del modernisme català, sorprenentment encara no l'Havia llegit, per tant, pendent i aprofito que la Maria ens guia i on guia la Maria allà que hi sóc si puc.

Gràcies.

Dins d'un setembre calentet!!!

Maff

Fantàstic, Maff!

"Josafat" és una gran novel·la. Confio que gaudirem de la lectura compartida que comencarà dilluns amb la introducció.

 

Una abraçada!

Perdoneu, que ho he tornat a mirar i estan deixats fins finals de mes o fins octubre, quin rotllo, vaja queda un exemplar a. Corbera, intentaré que me' n facin prestec.

bona tarda. 

Maff

Celebro poder fer una segona lectura de "Josafat" amb les orientacions de la Maria. Vaig llegir-la quan era molt jove i reconec -era molt innocent- que la novel·la em va no sols espantar sinó que també escandalitzar. Però recordo haver-la trobat literàriament molt rica.

Espero, ara que ja he crescut una mica, superar els traumes i fruir de la seva qualitat literària i la profunditat de les seves escenes i situacions.

Salutacions a tots plegats!

Celebro que t'animis a rellegir "Josafat" segur que amb la distància dels anys la veuràs amb uns altres ulls.

Tant el tema com la trama narrativa s'han de llegir en el context del Modernisme, del Simbolisme i de l'erotisme del tombant de segle. D'altra banda, Prudenci Bertrana era  lliurepensador i anticlerical. En qualsevol cas, la seva novel·la és d'una qualitat i densitat literària inqüestionables.

El problema d'aquesta lectura és que en ésser tan breu només faré dues sessions de lectura i això vol dir que forçosament he de sintetitzar i no podré tractar amb amplitud molts aspectes. Confio en la vostra col·laboració com a grans lectors.

 

Salutacions cordials! 

D'acord, Maria. Ho tindré en compte.

Segur que la disfrutarem molt i la valorarem com cal.

Moltes gràcies!

Hola, jo és la primera vegada que participo aquí i vaig una mica perduda amb qui fa els documents, l'Ester o la Maria? blush

Dolors

Hola ,Dolors,

Benvinguda!

Jo edito la pàgina i publico els textos que em passa la Maria Nunes. Veuràs que les introduccions a cada sessió van signades per l'autor, generalment!

Algunes lectures les modero jo però generalment són moderades per especialistes "externs" que col·laboren amb nosaltres.

Salutacions

 

 

Ester F. Matalí

Seria interessant relacionar-la amb Nàufrags, la novel·la germana, escrita , gairebé per la mateixa època que Josafat (que en un principi va rebre el nom de narració) on planteja un conflicte similar al de la lectura que ens ocupa

Em vaig incorporar tard i acabo de llegir el llibre el dia que vosaltres volteu pels seus escenaris.
 
No havia llegit res de Bertrana encara. Tinc pendent a casa les "Memòries d'un metge filòsof".
 
M'ha impressionat molt aquesta obra fosca i poètica. I m'ha agradat fer-ho acompanyada de vosaltres i dels vostres comentaris i especialment de tot el que ha aportat la Maria quant a context i anàlisi.
 
No he seguit l'edició recomanada perquè la que he trobat a la biblioteca municipal ha estat la d'Educaula62, editada el 2014 per Jordi Cornudella. 
 
Estic d'acord amb molts de vosaltres en que l'espectacular descripció de l'escenari de la novel·la la converteix en un element essencial (algú de vosaltres fins i tot ha fet la identificació entre Josafat i l'espai). 
Seguint aquest fil, no sé si es podrien interpretar els personatges i l'espai de la novel·la com a diversos aspectes que conformen la psicologia humana (l'instint, les creences, l'inconscient...).
 
Gràcies a tots i a veure si coincidim altres vegades.