El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Carrers salvatges

Carrers salvatges
Autor/s: 
Editorial: 
Angle
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2017
Altres dades: 
Isbn: 978-84-15307-53-2
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

El Bronx (Nova York) va esdevenir un barri mític als anys setanta, el districte en què els propietaris preferien calar foc als edificis abans que llogar-los o vendre’ls, les bandes juvenils dominaven els carrers i les drogues s’escampaven sense control. Acabats d’arribar de Puerto Rico, la família Pabon lluitarà per sobreviure-hi, especialment els tres fills: Carlito, Pipo i Taíno. Però hi haurà ferides que duraran fins avui.

En una novel·la coral, ambiciosa i emocionant, Àlex Gombau ens ofereix a Carrers salvatges una crònica esplèndida d’aquells anys al Bronx, un autèntic homenatge a les classes desafavorides, als lluitadors pels drets civils i al naixement del hip-hop.

Una lectura inoblidable, punyent i intensa en què se sent bategar el cor adolorit de Nova York.

«He volgut mostrar una Nova York desconeguda i allunyada dels paradigmes de Hollywood, on el jovent, malgrat la duresa de l’entorn, tenia tanta creativitat i aspiracions que va acabar exportant la seva cultura a la resta del món.» (Àlex Gombau)

Àlex Gombau va néixer a Barcelona l’any 1969. Fa més de quinze anys que es dedica a la traducció literària amb autors com Jonathan Franzen, Jonathan Safran Foer, Julian Barnes, Haruki Murakami, Stieg Larsson, Michael Chabon o Elfriede Jelinek. Els anys vuitanta i noranta van ser, per a ell, d’una gran efervescència creativa i juvenil, i d’un marcat creixement personal, participant activament en l’arribada del hip-hop a la ciutat. Carrers salvatges és la seva primera novel·la.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la cavalca entre la dècada dels 70 i el 2014, en aquest trobem a l’Ares, una catalana estudiant d’intercanvi, que vol treure l’entrellat d’unes imatges del passat, en l’altra hi ha una retrospectiva d’aquella època, on assistim a la duresa de la vida al Bronx, on imperava la delinqüència, la marginalitat, la violència, la drogoaddició, el rebuig als estrangers, la malvolença racial, els assassinats, les violacions, els atracaments... on les bandes campaven al seu aire, i no formar-ne part d’una era quedar desemparat. Com a partir d’actes, inicialment de rebel·lia, el jovent troba una escapatòria, i, accions contestatàries o de protesta, acaben generant un moviment social, que va aparcant aquell món, per generar-ne un altre d’art pictòric i de cultura musical que, traspassant fronteres, conquerirà occident. Amb petites revelacions continuades de la trama, la qual va saltant entre els fils present i passat, i aquests alhora entre diferents moments, i seguint les diferents evolucions que van efectuant els personatges i, paral·lelament, el barri, vas quedant enganxat a la lectura, la qual va a més per acabar envoltant-te per desfer el misteri, alhora que és una font de coneixements.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Carrers salvatges" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!