El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Daha!

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions del Periscopi
Traductor: 
Jordi Martín Lloret
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2017
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

En llengua turca, daha vol dir "més". És també la primera paraula que aprenen els immigrants il·legals que arriben a Turquia a la recerca d'una vida millor. Allà poden acabar a la mercè d'en Gazâ, un nen de nou anys que, seguint els passos del seu pare, s'ha convertit en traficant d'éssers humans. Sumit en aquesta barbàrie, pren distància de l'horror executant les seves tasques sense empatia fins que un accident fatal l'obliga a confrontar-se amb la seva pròpia supervivència, i li proporciona un difícil camí cap a la redempció.

En aquesta història viva que creix a les mans de qui la llegeix, Daha! és un crit de desesperació i, també, l'exigència a què els contrabandistes sotmeten els immigrants, convertits en mercaderia després d'haver estat despullats de la seva humanitat. Hakan Günday ens ofereix un text esfereïdor, escrit amb una poètica demolidora, que examina la vida dels que es lliuren, cada dia, a la guerra humana.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Prepareu's per descobrir una realitat desoladora, on la falta d'humanitat del protagonista i la deseperació dels immigrants, extreu la part més fosca de les persones i refrega la seva brutalitat per damunt la carn dels personatges. Pensar en què unes persones puguin passar per això et remou i et fa sentir miserable. Còmplice tàcit d'aquesta barbàrie pel fet de viure en aquest món.

En Gazâ, el traficant turmentat i turmentador, veurà com la seva falta d'humanitat se li gira en contra i intentarà curar-se sense cap intent de recuperar la seva humanitat. Només cap al final serà capaç de posar-se a la pell d'aquelles persones a les quals maltractava.

[Portàvem aquella gent de l'infern al paradís. Jo no crec ni en un ni en l'altre. Però aquella gent eren especialment crèduls. Els era innat! Raonaven així: si existeix un infern arrassat per la guerra i on la gent es mor de gana, també hi ha d'haver per força un paradís. Però s'equivocaven. Els havien aixecat la camisa. L'existència d'un infern no prova de cap manera que també hi hagi un paradís!]

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Daha!"