El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Doctor Guineu

Molt divertit
Autor/s: 
Editorial: 
ALFAGUARA
Il·lustrador: 
Pere Puig
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1993
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
0/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

El llibre tracta d'un metge, el doctor Guineu que inventa una fórmula per no tenir son. Aquesta fórmula consisteix en prendre-la cada quinze dies, i no es té son, només hi ha el petit problema que passats set mesos es perd la memòria del tot.

El Doctor és un estafador i experimenta amb els seus col·laboradors i els seus amics. En primer lloc proba l'experiment amb un pobre pagès, que aconsegueix gràcies a la possió i a no dormir, fer-se ric, es converteix en un gran comercian. Però passats els set mesos, perd la memòria, però no passa res perquè té molts diners.

Després proboca una invació de rates, perquè tira la possió al vater. Les rates es beuen l'aigua de les clavegueres i com que no tenen son, ho invaeixen tot. Llavors l'alcalde recureix al Dr Guineu per fer fora les rates, ell demana molts diners per la fórmula per fer fora les rates, però ell ja sap que les rates si no prenen la possió cada quinze dies, elles soles tornaran a la normalitat. Per això aprofita per quedar-se el diners i enriquir-se.

També li demana ajuda un senador per guanyar les eleccions, el doctor Guineu  i el senador fan un tracte, que consisteix en que el doctor Guineu faria servir uns gassos per ruixar la gent i així votar-lo a ell. El doctor Guineu accedeix a ajudar-lo a canvi de molts diners, el senador guanya les eleccions i ell es fa més ric. 

Una vegada el doctor Guineu es troba amb la noia de la neteja de la casa que li regala el senador, s'enamoren i marxen al mar Carib, en una illa deshabitada i des de llavors el doctor Guineu es torna horat.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Personalment el llibre no m'ha agradat del tot, en alguns moments m'ha semblat poc realista. El llibre s' inicia sense gaires explicacions. Els canvis d'essena tampoc no son gaire realites. No m'agradatel personatge del doctor Guineu, el trobo molt egoista. Només es preocupa de fer diners i no dubta d'utilitzar les persones. Em sembla una mala persona tot i que al final es torna honrat.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Doctor Guineu"

Sembla molt divertit i entretenit segurament m'el llegire.

Pau Rosell

M'agradaria llegirlo perquè sembla molt xulo i original

yes

En Max es un nen que va a Morisville i es vol ajunta amb la colla AZ.