El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El llibre de les fragàncies perdudes

El llibre de les fragàncies perdudes
Autor/s: 
Editorial: 
Rosa dels Vents
Traductor: 
Mireia Alegre Clanxet
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2013
Altres dades: 
Isbn 978-84-38818-7 i 978-84-38895-8. Títol original: The book of lost fragances
Valoració dels usuaris: 
0/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

«Diu la llegenda que els perfumistes de Cleopatra li van crear una fragància de nenúfar blau, el lot sagrat del Nil, tan poderosa que era capaç de reunir els amants en les seves vides futures.»

Des que era petita, la Jac L'Étoile ha viscut turmentada per visions d'un passat que no pot ser seu, i aquests records sempre s'associen amb els perfums més exòtics, ja que va créixer a la famosa perfumeria La Casa de L'Étoile, la més antiga de París. El seu fundador havia fabricat fragàncies per a Napoleó.

Ara la Jac s'ha allunyat de l'embriagador món dels perfums per convertir-se en experta en mitologia universal a Nova York. En aquesta ciutat rep la inesperada visita del seu germà Robbie, que li explica que ha trobat pistes decisives de la fórmula secreta del llegendari perfum de Cleopatra, una troballa que podria servir per salvar La Casa de L'Étoile, que ha fet fallida, i per moltes coses més.

Els rumors sobre aquest descobriment posaran en marxa una persecució de dimensions internacionals, però també suposarà el renaixement d'una gran història d'amor els inicis de la qual daten de molts segles enrere.

Potser és veritat que hi ha certs secrets pels quals val la pena morir.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la és un thriller que ens endinsa en el món dels perfums i en el de la reencarnació, en el conflicte entre el Tibet i la Xina, apareixen monjos budistes, psicòlegs il·luminats, triades xineses... que juntament amb els germans L’Étoile i companyia es persegueixen, s’eviten i busquen el perfum de les vides passades; les quals fan que la narració discorri per l’Egipte de l’època de Cleopatra i Napoleó, i amb aquest, també la seva França, així com amb els protagonistes, l’actual, on brilla París i el seu subsòl, i la Xina; el món de les aromes, les fragàncies i els perfums constitueix un pilar sobre el qual volta el relat, precís sobre la seva elaboració i matèries primeres, no pots evitar anar parant i concentrar-te en les olors i flairar amb atenció al teu voltant; potser amb aquest thriller no se t’arronsi el melic, però t’hi aferres amb interès més enllà dels embolics, secrets i encalços, que també hi són.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El llibre de les fragàncies perdudes" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!