El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm
Autor/s: 
Editorial: 
Proa - labutxaca
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2010 (4a edició)
Valoració dels usuaris: 
7.7/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

El mètode Grönholm és una obra de teatre molt coneguda de Jordi Galceran.

En aquesta història, quatre candidats lluiten per un lloc de treball d'una empresa multinacional. Són tres homes i una dona que ja han superat la preselecció i que, a la fase final, han de passar per unes proves molt poc convencionals. La competitivitat, les tensions laborals, les enveges, els límits del què es pot fer per aconseguir una feina, els sentiments i les ambicions personals es posen de manifest al llarg de les proves. El diàleg és àgil i dur i no falten sorpreses.

El director Sergi Belbel l'ha portat a molts escenaris catalans i els intèrprets han estat actors tant coneguts com Jordi Boixaderas, Lluis Soler, Roser Batalla i Jordi Diaz.

Es va fer també una adaptació cinematogràfica, una coproducció Argentina-Espanya, El método Grönholm (2005), però amb algunes variacions importants del text original. Per exemple, a la pel·lícula els candidats eren set i les proves eren diferents.

El text s'ha recomanat com a lectura per alumnes d'ESO en alguns instituts perquè és molt bona i dóna molt de joc pel debat a totes les edats. Es llegeix en un parell d'hores, val la pena.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "El mètode Grönholm"

Jo vaig llegir-me l'obra i després vaig anar al teatre i ambdues coses em van fer gaudir d'allò més. A mi, però, m'agrada molt llegir teatre. Em consta que no tothom pensa el mateix! I és que em faig unes escenografies in mente que són cosa fina...

Ester F. Matalí

Seguint el fil del què deia l'Eulàlia, si Galceran us ha enganxat, no deixeu de llegir Sis Comèdies, entre aquestes hi ha EMG i Paraules encadenades a més de 4 comèdies més. És impressionant el que fa aquest home amb els textos, impressionant, màgic, magistral...

La Martí (Anna Maria Martí)

Filòloga catalanawink

Hi va haver una època en què vaig llegir molt teatre; també m'agradava molt. A mi em passava al revés que a tu, Ester: veia una obra de teatre i m'agradava tant (sobretot quan era teatre de text) que...m'anava a comprar el llibre, per acabar d'entendre-ho. Després hi vaig tornar, quan feia l'assignatura de Representació teatral.

Del Galceran em va agradar més Paraules encadenades. Ara no sabria raonar per què, però si n'hagués de triar una de les dues, em quedaria amb  aquesta;  em va deixar més "bon record" (tot i el mal rollo).

Hola Núria,

Per allò que has comentat, i també les companyes, l'obra de teatre o el llibre han d'ésser millors que no pas la pel·lícula.

Quan m'agrada un film o una obra de teatre, en cerque el text; cosa que no faig a l'inrevés, perquè el món (o l'escenari de què parla Ester)  que tu et crees, imagines, fantasieges, manta vegades no té res a veure amb la seua plasmació, siga cinematogràfica o dramàtica, com ara la pel·lícula a força del llibre "El mètode...".

Al meu veure, millor obviar el film.

Agustí.

Realment és una obra molt bona i me la vaig llegir en un tres i no res. Seguiré el consell i buscaré les altres obres de Galcerán.