El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El rastre brillant del cargol

Autor/s: 
Editorial: 
Fanbooks
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2014
Valoració dels usuaris: 
9/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Fanbooks ho ha tornat a fer, amb El rastre brillant del cargol ens mostra el món interior d’en Sam, un jove adolescent amb síndrome d’Asperger.

Dit així un pensaria en trobar-se amb una novel·la trista, apagada, sobre un malalt i les seves dificultats, doncs bé, ja podeu deixar els tòpics a la portada de la novel·la, que aquesta amaga molt més del que sembla.

Molts us preguntareu que és ser un Aspenger, generalment són persones amb dificultats  de llegir entre línies, el que significa, que són incapaços d'entendre les implicacions ocultes en el que una persona diu de forma directa i verbal. La síndrome d'Asperger involucra un intens nivell de concentració en temes d'interès i és generalment caracteritzat per un do especial.

En Sam és un  noi molt especial, té una gran capacitat per a temes informàtics, a més és llest i com tots els nois de la seva edat comença a trobar a les noies força interessants.

La Gemma Lienas, no es conforma en presentar-nos un personatge potent, que encisa, que captiva i que enamora, va un pas enllà i ens mostra com d’especial pot ser un Aspenger.

En Sam amb la seva passió per la informàtica i els seus nous sentiments per la Martina el porten a descobrir un pedòfil que navega per internet i que ha decidit que la Martina és la seva nova captura.

El fet d’entrellaçar un tema com l’assetjament per internet, la pedofília i un Aspenger podria haver resultat molt difícil de combinar, però reconec que molt ràpidament el lector descobrirà que ser Aspenger o normal, si és que hi ha algú normal, no té cap importància per la trama, tots som especials d’una manera o d’una altra i això és el que ens fa ser únics.

La prosa de l’autora transforma aquesta novel3la gairebé en un thriller on el caçador és caçat virtualment per en Sam.

Les seves descripcions són força acurades i detallades, però el que atrapa més és la construcció del món del protagonista, la seva relació amb la família i sobretot amb la seva germana Iris, la relació amb els mestres de l’Institut i amb els companys, crea una dinàmica molt real sobre el dia a dia d’un adolescent.

Crec, que aquest llibre dona una lliçó sobre adaptació al món, tots hi hem de trobar el nostre lloc i hauríem de veure que és allò positiu que podem aportar i intentar suplir les nostres mancances amb l’ajuda dels demés, però si a més a més, com el nostre personatge, té dificultats per relacionar-se, hem de ser pacients i no titllar-los de “rarets” o malalts, quan potser en més d’un aspecte ens poden passar la mà per la cara.

Una novel·la actual, dinàmica, encoratjadora i profunda. No la deixeu escapar i perseguiu el rastre brillant del cargol fins a la llibreria més propera. Us sorprendrà.

http://static0.grup62.cat/llibres_contingut_extra/30/29018_El_rastre_brillant_del_cargol.pdf

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "El rastre brillant del cargol"

El rastre brillant del cargol
He trobat que la Gemma ha descrit molt bé la maner de ser dels SA. Efectivament, en veure que es tracta d'un llibre sobre un adolescent amb Síndrome d'Asperger pots pensar que serà un llibre trist però, de la manera que ho enfoca la Gemma, dóna una visió totalment positiva i esperançadora per a aquestes persones.
L'he trobat excel·lent.

Estic totalment d'acord amb la Rosa, la Gemma descriu molt bé elperfil dels SA sense dramatitzar el personatge. Aquuest llibre m'ha fet passar por i esgarrifar de saber com actuen els pedòfils ala xarxa,és un llibre mlt recomanable per a les joves adolescents que ignoren els perills que hi hana la xarxa.

Aquest llibre m'ha emocionat, m'ha encantat. Trobo que és un llibre colpidor, acutual, exel·lent, que enganxa.... 

En definitiva, és un llibre molt recomanable.

L'any passat me la va recomanar un Aspie (noi amb la síndrome d'Asperger)  i la vaig trobar tan genial que aquest any la faig llegir als meus noranta NT (neurotípics)  més algun que altre aspie.

A mi el llibre em va encantar, trobo que està molt ben pensat la idea de fer-nos empatitzar amb els Aspergers (com a Wonder) i a la vegada fer adonar-se als joves dels perills de la xarxa. El recomano moltíssim

Qui ha dit “Wonder”??? És que m’encanta aquest llibre i no ho he pogut evitar hehehe cheeky

Doncs no he llegit aquest llibre de la Gemma Lienas, però és una autora que m’agrada i en persona sempre és molt simpàtica, o sigui que prenc bona nota. Gràcies per la recomanació, Mapaorwink

Mx