El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El Senyor dels Anells: El Retorn del Rei

El Senyor dels Anells: El Retorn del Rei
Autor/s: 
Editorial: 
Vicens Vives
Traductor: 
Francesc Parcerisas
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1991
Valoració dels usuaris: 
0/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

La Torre de Saruman ha sigut destruida, amb ella ha caigut el mag i el seu desomunal exércit d'orcs. Després de veure com les seves forces de l'oest anaven caient, i pensant que l'exèrcit de Rohan posseix l'Anell, Sauron es prepara per una batalla final a Góndor. Anticipant-se a aquests plans, l'Aragorn decideix reclamar el tron de Góndor i així poder preparar el que abans eren unes terres pobres amb homes incompatents en un exèrcit poderós que, unit al de Rohan, els elfs, els nans i la Companyia de l'Anell, entre altres, intentarà derrotar les forces de Mordor. 

Mentrestant, un Frodo cada vegada més afeblit per culpa del poder de l'Anell i un Sam que va prenent protagonisme són guiats per en Gollum cap al mont del Destí on volen tirar-hi l'Anell perquè sigu destruït. Arriben Mordor quan uns quants orcs descobreixen a Frodo i el capturen però el Sam aconsegueix resacatar-lo. Amb molts sacrificis i alguns problemes aconsegueixen arribar al peu del mont. En Gòllum es descobert i se'l enduen.

En Gandalf i l'Aragorn juntament amb els principals  dirigents de Rohan van planejant diferentes tàctiques militars per evitar que els orcs localitzin els hóbbits; els distreuen, afebleixen algunes bases o intenten destruir alguna part dels seus exèrcits. No esperen vèncer l'enemic, només distreure'l  perquè l'anell sigui destruit. 

Entre el caos, en Sam, ja resignat a morir allà, amb el portador de l'Anell carregat a l'espatlla, arriben al pic. Però el Gòllum arriba i els ataca. El Frodo en comptes de tirar l'anell a la lava sucumbeix el seu poder i se'l posa, desapareixent de la vista. Gòllum deixa inconcient a Sam i li prén l'anell al Frodo. Quan comença a celebrar la recuperació de l'anell, Frodo fa servir les seves últimes forces i l'emputxa. Cau a dins el cràter volcànic amb l'Anell. L'anell queda destruït i amb ell la Torre i en Sàuron.

Al cap d'una estona unes àligues gegants apareiixent a l'horitzó, a sobre duen alguns membre de la Companyia de l'Anell. Sense parar de volar agafen els dos hòbbits i els porten a Rivendell on es reuniràn amb en Bilbo i més tard tornaràn a la Comarca per poder acabar tranquilament les seves vides. Però en Frodo i en bilbo no tornaràn, en agraïment als seus actes seràn recompensats amb el descanç digne dels déus èlfics.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

La trilogia més famosa de Tolkien es resol magistralment amb El Retorn del Rei. Una novel·la d'unes 300 pàgines que pot arribar a ser llarga per alguns lectors degut a les seves llargues descripcions, escenes en les que pràcticament no hi ha cap tipus d'acció i converses complexes sobre temes que, tal com va dir Èlrond, els mortals no som capaços de compendre.

 

D'altra banda, proposa un món complex amb la seva manera de funcionar, uns personatges també força complexos i una mitologia sense res d'envejar a la nórdica. En ella cada "raça" té una cultura i una història pròpia, motiu d'alguns enfrontaments al llarg del llibre. La geogràfia també està destallada i ocupa un lloc força important, el mateix passa amb altres aspectes, com ara l'economic, el judicial o el polític, entre altres. 

 Està escrit amb un llenguatge una mica complicat amb pauraules i expressions poc utilitzades que t'obliga a estar atent mentre llegeixes per esntrendrenel que està passant.

 

És una novel·la digne d'un notable i de les meves recomenacions a qualsevol lector que disfruti amb llibres del mateix gènere. Sobretot perquè considero que és un classic de la literatura fantàstica-épica.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El Senyor dels Anells: El Retorn del Rei" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!