El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Kobane Calling

Kobane Calling
Autor/s: 
Editorial: 
Reservoir Books
Il·lustrador: 
Zerocalcare
Traductor: 
Carlos Mayor Ortega
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
libro amigo de los bosques
Valoració dels usuaris: 
7.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Kobane Callinges un libro importante, difícil de definir en pocas palabras, que recoge la crónica de dos viajes de Zerocalcare al Kurdistán, más concretamente a la franja de Rojava, el territorio donde viven cuatro millones y medio de kurdos, antes de recuperar Kobane de manos del Estado Islámico y después de reconquistar la ciudad.

En él el autor muestra la zona como no lo hacen los telediarios: los escombros de Kobane son los de un pueblo entero en pie de guerra que defiende su derecho a existir, que defiende unas fronteras frágiles que ningún atlas geográfico reproduce.

Una magnífica crónica en formato cómic de la revolución que quieren abanderar los kurdos en Rojava: una utopía democrática sin igual en Oriente Medio, en el ámbito musulmán y quizá incluso en el mundo.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

El llibre té punts d'humor i d'altres de molt tristos, els dibuixos estàn molt ben fets segons la meva opinió. Per la gent que sap que hi ha l'estat islàmic i que a Síria tenen problemes però no sap concretament que passa, aquest llibre va perfecte per estar-ne una mica al corrent. Em va agradar el fet de que el protagonista parla clar i t'explica coses que els mitjans de comunicació no volen que es sàpiga i t'acabes adonant de que l'estat islàmic existeix perquè a altres països com Turquía o Amèrica ja els hi va bé.

El que no em va agradar del llibre és que no hi ha massa acció i quan vas per la meitat o així avorreix una mica. Si algú se l'ha llegit li faig la següent pregunta: Què creieu que passa al final? A mi no em va acabar de quedar clar, ja que t'ho deixen una mica obert.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Kobane Calling"

Hola Mapaor!

Tens raó, pel que expliques sembla un llibre colpidor i important! Em sembla genial que la literatura i els còmics facin crítica social d’aquests temes i ens ajudin a veure el món amb uns altres ulls, no trobes?

Moltes gràcies per afegir-lo a la Biblioteca! yes

Mx