El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La bellesa és una ferida

La bellesa és una ferida
Autor/s: 
Editorial: 
Més llibres
Traductor: 
Marc Rubió
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2018
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

El llibre explica la història de la Dewi Ayu, una dona molt particular en tots els sentits, començant pel fet que ressucita després de passar 21 anys morta. A partir d'ací amb ella com a eix de la narració, aquests ens explica un munt d'històries impregnades de realisme màgic.

La contraportada diu: "L'obra mestra de l'autor més brillant de la literatura d'Indonèsia i el sud-est asiàtic. Aquesta epopeia inoblidable sobre la història d'Indonèsia, ens meravella amb diverses generacions de dones fortes de la mítica ciutat de Halimunda, que es guanyen a pols els seus drets en un procés d'apoderament que corre paral·lel a la lluita per la independència del país, la guerra mundial, les matances polítiques i la resistència a trenta anys de dictadura militar. Però és també una lúcida reflexió sobre la bellesa i la lletjor i una obra mestra de realisme màgic a l'asiàtica, que beu tant de llegendes locals o del teatre d'ombres amb titelles com de la millor literatura universal"

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

És un llibre força interessant, exòtic, i alhora impregnat de màgia, atès que l'autor empra el realisme màgic amb gran habilitat, i, passi el que passi, desgràcies o alegries, tot està impregnat d'una lluissor estranya i de l'optimisme pragmàtic de la protagonista.

La traducció és bona, malgrat que a vegades hom topa amb paraules del nou català castellanitzat d'avui en dia (que els nostres pares i avis no haurien usat atès que ja empraven les equivalències habituals en català).

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La bellesa és una ferida" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!