El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'Enigma Perucho

L'Enigma Perucho
Autor/s: 
Editorial: 
Bambú
Gènere literari: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Arran de la Guerra Poètica, un nou Imperi otomà domina Occident. Europa ha quedat devastada i ara el centre del món és a Istanbul, on es concentren les biblioteques més imponents i ben assortides de l’Imperi. Qui té més llibres té més poder, i el sultà, Mehmed IX, no en té mai prou i recorre a l’Alfred Muntaner, un caçador de llibres nascut a Barcelona.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

«L'enigma Perucho» s'ha publicat com a novel·la juvenil, per sort fa molt de temps que no faig cas aquesta etiqueta, de fet a poques els hi faig quan parlem de llibres, i per Sant Jordi me'l vaig auto regalar.

 

És una història divertida, ben narrada, i molt ben filada. Amb una barreja d'estils literaris ben curiosa: per un cantó tenim una distòpia futurista, ja que Jordi Cervera ens porta fins a les acaballes del 2052 i els principis del 2053; novel·la d'aventures, als protagonistes no els hi poden passar més coses; gènere fantàstic o inclús terror, amb monstre horripilant inclòs. Tot això ens porta a una lectura entretinguda durant la qual hem de deixar la ment oberta i tenir paciència per veure cap on ens conduiran els esdeveniments.

 

L'acció se situa a cavall d'Istanbul, on viu el caçador de llibres Alfred Muntaner, el nostre protagonista, que treballa pel Sultà Mehmed IX i una Barcelona apocalíptica, després de la Guerra Poètica (ja té nassos que una guerra pugui ser poètica...), quasi deserta on només  viuen grups guerrillers d'insurgents i on viatjarà una expedició de buscadors de llibres per aconseguir una de les peces més preuades que ha de dur al poder absolut a qui la posseeixi. Passem del luxe oriental als carrers deserts d'una de les capitals de les Terres Barbares, on els perills s'amaguen a cada cantonada.

 

Tota la novel·la de Cervera és un cant d'amor cap als llibres, per la literatura. Els llibres són els verdaders protagonistes d'aquesta esbojarrada i delirant aventura. El poder que els llibres tenen sobre una cultura... i fa especial esment i un bonic homenatge, —fent-lo fins i tot protagonista de dos dels quaranta-tres capítols, els únics situats al passat recent, el 2003— a Joan Perucho, tant al escriptor com al bibliòfil posseïdor d’una extensa col·lecció.

 

Si voleu passar una bona estona, si esteu disposats a tenir la ment oberta, si estimeu els llibres... Deixeu-vos d’etiquetes absurdes i aquesta és la vostra lectura; una novel·la trepidant, plena d'intrigues, aventures, viatges, lluites i referents literaris.

« Mai no he comprat un llibre sense olorar-lo ni escoltar-lo abans. [...] Els llibres son objectes vius que parlen, que tenen un llenguatge especial que els fa singulars, un timbre de veu [...] els converteix en únics» (pàg. 17)

 

Bruixeta

La màgia dels llibres

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"L'Enigma Perucho" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!