El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Les torres de l'oblit

Les torres de l'oblit
Autor/s: 
Editorial: 
Columna
Any d'edició: 
2007
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Les gegantines torres ruïnoses i abandonades que s'eleven cap al cel a les proximitats de la Melbourne d'un futur llunyà són l'últim testimoni d'una civilització que es va autodestruir a mitjan segle XXI. Un brillant home de teatre pretén reconstruir el que va ser la vida humana en aquells ja llunyans anys de convulsions socials, trastorns climàtics, superpoblació, carestia i irremeiables crisis. Al fer-ho descobrirà el nostre món i el dels nostres fills, el mateix que els habitants d'aquestes primeres dècades del segle XXI estem destruint amb una estranya barreja de sanya, cobdícia i estupidesa. El cercle viciós està avui a punt de tancar-se: falten només uns anys.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Les torres de l'oblit"

Una bona novel·la de ciència ficció, més concretament del subgènere distòpic. Ja ho indica el subtítol “Una novel·la colpidora sobre les conseqüències del canvi climàtic”.

No només planteja un món on el nivell dels oceans van guanyant terrenys, on es pateixen els efectes del canvi climàtic i on es pateix una crisi alimentaria de dimensions planetàries. Sinó també és molt interessant la relació de “l'Estat de l'equilibri entre la minoria supra i la majoria infra”. 

Crec que serà interessant com ens jutjaran les generacions futures al mantenir el "status quo" mentre ens aboquem a un canvi climàtic amb un efectes incerts ... tot mentre ens diem a nosaltres mateixos que esperem no veure i patir els seus efectes.

Una novel·la interessant que medita quins són els límits dels éssers humans quan el que està en joc és formar part de l'elit o deixar de formar-ne, la solidaritat, la supervivència, la venjança i l'oblit.

Vivim de mort i no ens és grat,

morim d'amor i no s'hi pensa.

                           Carles Riba