El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'esquelet de la balena

L'esquelet de la balena
Autor/s: 
Editorial: 
Empúries
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1986
Valoració dels usuaris: 
7.1/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Sinopsi: "En una societat futura, enmig del camp, cent dotze nois conviuen en una escola-residència, aïllats de tothom. L'únic món que coneixen és l'escola i els seus voltants. L'únic contacte possible amb l'exterior és el telèfon. Tot està programat: les classes, els àpats, les dutxes, els jocs, la lectura. Els professors són holografies. Però uns fets casuals porten uns quants nois a descobrir i entendre per quins mecanismes funciona l'escola, i, alhora, a entrar en contacte amb un grup de noies d'una escola no gaire distant. Aleshores la rutina es trenca i tot es complica. A poc a poc, aquests nois i noies-tots ells, adolescents-viuen el naixement de l'amistat i, a mesura que se senten créixer, el de l'amor. Més tard, descobreixen un món hostil i brutal, el de la gent gran.
Per què han estat reclosos en escoles aïllades? Per què els seus pares ho van acceptar? De quin perill volien salvar-los?"

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Em vaig llegir aquesta novel·la quan era adolescent. Era una lectura obligatòria a l'assignatura de llengua catalana, a la E.S.O. Normalment, quan m'imposaven un llibre, li agafava mania. Però aquest em va agradar i enganxar tant, que vaig agraïr que me l'haguessin fet llegir. Anys després, el vaig rellegir, per esbrinar si el tenia idealitzat. I encara em va agradar més perque el vaig entendre millor. L'autor té un estil fresc i captivador, i et fa submergir a la trama a poc a poc, fins que sents que ho estas vivint de debò. És una crítica a la societat actual i a l'educació actual, ja que per culpa de com estem enfocant l'educació i com estem comportant-nos com a societat, anem directes cap al caos. Cada cop hi ha menys respecte, i més desigualtats. En aquest llibre, l'autor ha creat un món que ja no té salvació, excepte pel projecte secret d'aquestes escoles amagades enmig de la natura salvatge. Els nens que creixen a les escoles no tenen cap mena de contacte amb l'exterior i no poden ser corromputs pels adults. Estan sent educats amb uns valors nous, amb una moralitat diferent, basada en el respecte i en la justícia, en l'altruïsme, en la igualtat...Perque quan surtin, puguin començar de nou i construir una societat com hauria d'haver estat sempre. Però és una vida molt dura. No saber on són els teus pares ni per que no t'han vingut a veure mai. No haver vist mai una noia. Sentir-se sol i no saber si hi ha més gent a fora de l'escola. Els joves que hi viuen tenen una innocència i una ingenuitat pròpies dels que no han vist mai res diferent del que coneixen. Per això els seus sentiments són més purs. No vull desvetllar gaire cosa, per si us el llegiu. Espero que si ho feu, el gaudit tant o més que jo.

L'esquelet de la balena

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "L'esquelet de la balena"