El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Mullena

Mullena Mullena
Autor/s: 
Editorial: 
Kit Book
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
6/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

La ressenya del llibre diu:

-Mau! Què collons fas, n'ens vols matar a tots o què?

-Perdoneu, Traüll, no me n'he adonat.

-Ximple, que no saps que cada any esclaten una o dugues calderes ci Barcelona i se'n du tot l'obrador pel davant? Lo vapor s'ha de vigilar sempre, si eix perquè eix, i si no, perquè no.  

Un grup d'homes de procedències diverses juga a cartes en una taverna d'Alcoi. Aquest és el punt de partida d'una narració que ens mostra l'esclat de nous pensaments polítics en paral·lel amb la fi de l'antic règim. Arreu d'Europa, l'Estat prenia el relleu a les monarquies absolutes i pervertia el nacionalisme aplicant-hi lleis i fronteres. A Espanya, l'Estat creat el 1714 copiava França i maldava per construir una nació unitària i monolítica a qualsevol preu.  

Aquest llibre és el primer d'una trilogia que segueix al segle XX, i que ens dibuixarà una panoràmica històrica de petits detalls, més casolana que les que estem acostumats.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Aquest llibre ens endinsa en el segle XIX a través de la vida dels protagonistes, dos emigrants del Pirineu, ensenyant-nos de passada la revolució industrial i els moviments polítics. L'autor fa una aproximació a les formes dialectals del català que, tot i ser parcial, ens ajuda a endinsar-nos en el món dels protagonistes. És un llibre interessant que ens descobreix les arrels dels canvis socials que tindrien lloc les primeres dècades del segle vint, i que té continuació en un altre llibre anomenat Tempesta.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Mullena" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!