El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Principiants

Principiants
Autor/s: 
Editorial: 
Anagrama-Empúries
Gènere literari: 
Valoració dels usuaris: 
8.5/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

D'una banda feia temps que em venia de gust rellegir alguns dels seus relats. De l'altra, em feia certa por llegir la versió original d'un dels seus reculls més coneguts: De què parlem quan parlem de l'amor.
L'havia tingut un parell de cops a les mans, a la llibreria, i l'havia tornat a deixar al seu lloc. Però ja ho diuen: a la tercera va la vençuda!!

Me l'he llegit amb la versió retallada al costat i he anat comparant un amb l'altre. Sincerament, molt millors els originals. Els retallats tenen la "virtut" de ser més crus, més durs, però són també, alhora, més simples. Els originals són igualment durs, però una duresa més humana i, per tant, més complexa. Aquests relats s'adiuen més amb la seva poesia (Todos nosotros és un recull preciós).

No sé què devia impulsar Lish a fer els canvis que va fer. Des de canviar noms de personatges i títols de relats fins a retallar fins a més d'un 60% algun dels relats (gairebé tots). Un afany exagerat de protagonisme? una vocació d'escriptor frustrada? Jo no ho entenc.

Resumint: qui vulgui llegir Carver, Principiants (jo el vaig llegir en català, doble novetat, doncs) és el llibre ideal.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Principiants" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!