El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Tots els contes de Katherine Mansfield

Tots els contes de Katherine Mansfield
Editorial: 
Proa
Traductor: 
Pep Julià, Anna Llisterri i Marta Pera
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2018
Altres dades: 
Isbn 978-84-7588-694-7.
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Katherine Mansfield (Wellington, Nova Zelanda, 1888 - Fontainebleau, França, 1923) va ser una dona lliure i anticonvencional, dotada d’una sensibilitat finíssima, que es va revelar com un dels més grans talents narratius de la seva època, malgrat morir als 34 anys. Els seus contes van saber captar la subtilesa del comportament humà i van obrir una via que han seguit tants escriptors i escriptores del segle XX. Mercè Rodoreda en va reconèixer el mestratge, com Hemingway, Salinger i Cheever. Aquest volum recull per primer cop la seva obra narrativa completa, això vol dir els reculls En una pensió alemanya, Felicitat, Festa al jardí, Un niu de tórtores i Una mica infantil, en traduccions noves o bé revisades de Marta Pera, Pep Julià i Anna Llisterri.

En una pensió alemanya (In a German Pension) traducció d’Anna Llisterri. Felicitat i altres contes (Bliss and other stories) i La festa al jardí i altres contes (The garden party and other stories) traducció de  Marta Pera. Un niu de tórtores i altres contes (The doves’ nest and other stories) i Una mica infantil i altres contes (Something childish and other stories) traducció de  Pep Julià. Nota inicial sobre Katherine Mansfield per Jordi Cornudella.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquest llibre conté vuitanta-vuit contes de Katherine Mansfield, d’una factura endiabladament subtil, on les estrelles són els personatges, que es mouen entre dues aigües, sobretot els protagonistes femenins, on juguen tant els papers d’aquests com el que la història deixa de contar sibil·linament; els fets i els incidents i les anècdotes quotidians prenen volada des de la senzillesa per oferir-nos amb puixança i ufanor les bases, reblant el clau, i una resolució dràstica, colpidora; retratant l’essència humana amb gran visió, observança i sensibilitat, deixant a l’aire la llum il·luminadora, com si d’un far, en la foscor, es tractés.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Tots els contes de Katherine Mansfield" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!